imagine articol

Jucătorii noștri au ajuns în Lituania și se vor duela miercuri cu Lietkabelis

U-Banca Transilvania dispută miercuri, 2 noiembrie 2022, un nou meci în 7Days EuroCup. După o deplasare de peste 10 ore, baschetbaliștii noștri au ajuns în Lituania și o vor înfrunta pe BC Lietkabelis. Confruntarea va demara la ora 19:00 și va fi transmisă în direct la Prima Sport 3. 

 

Ardelenii se duelează cu vicecampioana Lituaniei, echipă aflată la al patrulea sezon în 7Days EuroCup. Informații despre clubul baltic pot fi aflate printr-un click AICI.

 

Ambele echipe au același bilanț în grupa A, și anume două înfrângeri și o victorie. Lietkabelis a pierdut cu JL Bourg, în ciuda unei prestații la înălțime a americanului Jamel Morris. Acesta a izbutit 21 de puncte, însă alb-vișinii au cedat confruntarea cu scorul de 86-73. 

 

Lietkabelis este un adversar redutabil pe teren propriu, fanii contribuind la o atmosferă electrizantă în Cido Arena, o sală cu o capacitate de aproape 6.000 de locuri. Cido Arena a găzduit meciuri din cadrul EuroBasket 2011. 

 

Drept dovadă, Lietkabelis a depășit-o în urmă cu două săptămâni acasă pe ratiopharm Ulm, cu scorul de 80-76. Totodată, balticii au pierdut în fața celor de la Prometey. Cu o medie de 14 puncte pe meci, Morris este cel mai bun marcator al viitorilor noștri adversari. 

 

În campionatul intern, formația condusă de Nenad Čanak este pe trei, cu un bilanț de cinci victorii și două înfrângeri. Ultima dată, gruparea din orașul Panevėžys a răpus-o pe Prienai CBet cu 96-77. Kristian Kulamaee a totalizat 25 de puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, în vreme ce Vytenis Lipkevicius a contribuit prin 15 puncte, 2 recuperări și un assist. 

 

U-Banca Transilvania a stat în ultima etapă a Ligii Naționale, astfel că sportivii lui Mihai Silvășan au pregătit în detaliu încleștarea de miercuri din 7Days EuroCup. 

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

Vom întâlni o echipă bună, care are mulți jucători formați în școala lituaniană de baschet. Aceștia sunt sportivi educați, disciplinați, care pot să marcheze cu lejeritate din spatele liniei de trei puncte. Sunt o formație cu o rotație adâncă, în sensul că folosesc 10 sau chiar 11 baschetbaliști la fiecare meci. Ei joacă agresiv, mai ales la meciurile de pe teren propriu. Nu sunt o echipă de nebătut, cu siguranță mergem acolo să ne dăm șanse să câștigăm meciul. Cred că suntem suficient de motivați să facem tot ce ține de noi să câștigăm. Din păcate, ne-am deplasat în Lituania fără Karel Guzman. Nu s-a reușit obținerea vizei pentru el, așa că a rămas la Cluj-Napoca.

 

Nandor Kuti, jucător U-Banca Transilvania

 

Cred că va fi un meci greu, dar noi am avut noroc că ne-am odihnit în acest weekend. Am analizat greșelile făcute în ultimele meciuri și am reușit să ne antrenăm la capitolele unde stăm mai prost. Vom fi odihniți și motivați să câștigăm.

HAIDE "U"
0

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit