imagine articol

Tinerii jucători de la U-Banca Transilvania contribuie la prima victorie a României U18

România a debutat cu dreptul la FIBA European Challenger U18. Echipa tricoloră a depășit astăzi reprezentativa similară a Elveției cu scorul de 93-78. La primul succes al României au contribuit din plin jucătorii legați de clubul nostru.

Practic, meciul a început într-o singură direcție, cu România la cârma jocului. Tudor Șomăcescu a scuturat plasa de mai multe ori de la mare distanță, iar Luca Colceag a contribuit cu puncte în spațiul de trei secunde. Actul inaugural s-a încheiat 30-17. În sfertul al doilea au ieșit la rampă Dragoș Lungu și David Lăpuște, astfel că am condus la pauză cu 54-35. 

La revenirea de la cabine, elvețienii au profitat de relaxarea noastră și ne-au pedepsit cu aruncări de la mare distanță. Totuși, răspunsul României a venit de la Luca Colceag. În plus, Dragoș Lungu a impresionat în ambele faze ale jocului. Prin urmare, România nu a întâmpinat emoții și se pregătește pentru duelul cu Slovacia de miercuri. Fluierul de start se va da la ora 19:00. 

*Foto: fiba.basketball 

Foto: www.fiba.basketball

În 35 de minute petrecute pe teren, Luca Colceag a izbutit 17 puncte, 12 recuperări și 7 pase decisive, cu un indice al eficienței de 32. Dragoș Lungu s-a evidențiat prin 23 de puncte, 11 recuperări și 3 assist-uri. Tudor Șomăcescu a pus pe tabelă 10 puncte, alături de 2 recuperări. David Lăpuște a totalizat 3 puncte, o recuperare și o pasă decisivă. Darius Coste a reușit 2 puncte și 3 recuperări.

Parteneri