imagine articol

Juniorii noștri au debutat în Euroligă

U-BT a disputat primul meci la Euroleague Next Generation Tournament. Baschetbaliștii lui Milorad Perovic și Horia Pascu au cedat întâlnirea cu Steaua Roșie Belgrad, desfășurată vineri dimineața. A fost 89-53 pentru echipa din capitala Serbiei, care a controlat partida în totalitate.

Jucătorii U18 de la U-BT au prins curaj în debutul confruntării. Dragoș Lungu a scuturat plasa de la mare distanță, inaugurând astfel tabela. Apoi, Modibo Diaby a dus scorul la 5-2, însă Steaua Roșie a răspuns cu un parțial de 8-0. Sârbii au fost mai agresivi, au izbutit intercepții și au finalizat ca la carte acțiunile de tranziție ofensivă. Drept urmare, Steaua Roșie conducea cu 25-10 după 10 minute de joc. 

Sportivii îmbrăcați în alb și roșu au început actul secund cu un run de 8-0, Saranovic și Pavlovic punând reale probleme defensivei noastre. Din acel moment, U-BT a încercat să răspundă la atacurile oponenților. Dragoș Lungu s-a remarcat cu o serie de acțiuni individuale, la fel și David Lăpuște, introdus pe parcursul sfertului doi. Pe de altă parte, Modibo Diaby a fost cel mai eficient om al nostru.

Așadar, Dragoș Lungu a contabilizat 18 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive. David Lăpuște și Modibo Diaby au strâns câte 12 puncte fiecare. 

Foto: www.adidasngt.com

Următorul joc al studenților va fi deseară, în fața celor de la Partizan Belgrad, care au depășit-o, după prelungiri, pe Maccabi Tel Aviv. Fluierul de start se va da la ora 21. 

Modibo Diaby, jucător U-BT U18 

M-am simțit foarte bine pe teren. A fost un meci greu pentru noi, dar ne-am descurcat și sper să mergem mai departe. Am văzut că trebuie să lucrăm mult mai mult pentru a putea ajunge mai departe. Nu sunt așa supărat că am pierdut deoarece am acumulat experiență în urma acestui meci. În meciul de azi nu am jucat colectiv. Nu am avut multe antrenamente împreună, iar asta s-a văzut. Cred că putem să câștigăm în următoarele meciuri, să reparăm împreună ceea ce am greșit în meciul de azi.

Echipa U-BT U18 este susținută de Bosch România.

Foto: www.adidasngt.com

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschKineticPeakVisit Cluj