imagine articol

Evoluție curajoasă în fața celor de la Partizan Belgrad

Juniorii U18 și-au vândut scump pielea în cel de-al doilea meci de la turneul Euroligii. Baschetbaliștii lui Milorad Perovic și Horia Pascu au dat piept vineri seara cu Partizan Belgrad. Gruparea din capitala Serbiei a obținut o victorie cu 84-73.

După ce a răpus-o pe Maccabi Tel Aviv, Partizan a început în forță și meciul împotriva noastră. Sârbii au condus cu 0-7 în primele minute ale confruntării. Ulterior, Partizan a mers la 4-16, însă David Lăpuște a sunat trezirea în tabăra noastră. Fundașul a înscris două coșuri importante de la mare distanță, astfel că la finalul actului întâi tabela indica 14-20. Ognjen Stankovic a desprins-o pe Partizan la 25-35, dar Vlad Marinău și Marian Schmidt ne-au apropiat până la pauză, 34-37.

În repriza a doua, U-BT a evoluat extrem de curajos. Ștefan Grasu a ieșit la rampă în momente cheie, în timp ce Alex Pașca ne-a instalat pentru prima oară la conducere, după un coș din afara semicercului, 42-39. Băieții au prins elan, iar Luca Năstruț și David Lăpuște au pus umărul pentru un parțial de 10-0, 59-55. Din păcate, în actul decisiv, transilvănenii nu au găsit drumul spre coș timp de patru minute. Partizan a profitat și ne-a turnat plumb în picioare printr-un run de 0-15, care a decis practic învingătoarea.

Foto: www.adidasngt.com

Vlad Marinău a totalizat 16 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări. David Lăpuște a strâns 12 puncte și o pasă decisivă, pe când Modibo Diaby a terminat duelul cu un double-double, alcătuit din 10 puncte, 12 recuperări și 4 intercepții. 

Din cauza unei probleme medicale, Dragoș Lungu a fost menajat pentru acest joc. Următoarea confruntare pentru U-BT U18 va fi sâmbătă, în compania celor de la Maccabi Tel Aviv. Fluierul de start se va da la ora 15:00.

Alexandru Pașca, jucător:

A fost un meci foarte greu din cauza diferenței foarte mare de înălțime dintre noi și echipa lor. Sub panou a fost o luptă extrem de grea. Mi s-a părut un meci foarte bun făcut de noi deși la final rezultatul nu a fost în favoarea noastră. Urmează să ne îmbunătățim concentrarea în apărare și în atac, comunicarea pe teren și execuția corectă a schemelor. Participarea noastră în Euroleague este o oportunitate extrem de mare. Foarte multe persoane urmăresc această competiție și fiecare dintre noi încercăm să jucăm cât de bine putem ca să ne facem orașul mândru și țara mândră.

Echipa U-BT U18 este susținută de Bosch România.

+ 1
Foto: www.adidasngt.com
HAIDE "U"
13

Parteneri