imagine articol

ACTUALIZARE. U-BT va juca la Turneul de Baraj, ce va avea loc la Cluj

ACTUALIZARE: Comisia de Competiții a FR Baschet a omologat cu forfait tehnic meciul dintre U-BT și Colegiul Național ”Aurel Vlaicu”, așadar scor 2-0, iar formația bucureșteană primește punctul pentru înfrângere. Astfel băieții noștri vor juca la Turneul de Baraj. În cadrul acestui turneu, vor evolua echipele U-BT, Laguna București, CSȘ Bega Timișoara și Viitorul Cluj-Napoca.

ȘTIREA INIȚIALĂ. Echipa noastră de Under 18, antrenată de Tudor Dumitrescu și Andrei Marchiș, a ratat la mustață accederea directă la Turneul Final al categoriei, victoria din ultima etapă cu Colegiul Național ”Aurel Vlaicu” nefiindu-i suficientă decât cu ajutorul altor rezultate.

Miercuri, în meciul care trebuia să se dispute la Cluj-Napoca, oaspeții s-au prezentat cu un număr de jucători apți din punct de vedere regulamentar mai mic decât cel necesar pentru a se putea disputa partida. Astfel, jocul urmează a fi omologat fie cu forfait (scor 20-0, oaspeții nu primesc punctul de înfrângere), fie cu forfait tehnic (scor 2-0, oaspeții primesc punctul de înfrângere), acest lucru urmând să fie decis de comisiile de specialitate ale Federației Române de Baschet.

Doar în cazul unei decizii de forfait, U-BT mai poate prinde poziția a treia în clasament, însă, cel mai probabil, decizia va fi de forfait tehnic și echipa noastră va încheia pe locul patru, urmând să evolueze la Turneul de Baraj.

Acest turneu, la care vor participa ocupantele locurilor 4 din grupele semifinale, respectiv U-BT Cluj-Napoca și CSȘ Bega Timișoara, precum și ocupantele primelor două locuri din grupa de recalificare, adică CSȘ Viitorul Cluj-Napoca și ABC Laguna București.

Turneul de Baraj va fi organizat la Cluj-Napoca, de către CSȘ Viitorul, în perioada 28-30 aprilie, programul meciurilor urmând să fie stabilit ulterior.

În cazul în care U-BT va ocupa unul dintre primele două locuri la acest turneu, se va califica la Turneul Final, ce se va organiza în București, de către 4Sports Agronomia, în perioada 6-10 mai.

Parteneri