imagine articol

Zi excepțională la TF U16: U-BT 1 în semifinale, U-BT 2, prima victorie

UPDATE:

U-BT 1 va juca în prima semifinală cu CSȘ Târgoviște, cu începere de la ora 13. În cealaltă semifinală, se vor duela BC Slam București cu Steaua CSM EximBank București.

În grupa pentru locurile 5-8, U-BT 2 va juca mâine cu gazdele de la CSȘ 1 Sighet, de la ora 11, în timp ce 4Sports Agronomia București va da piept cu brăilenii de la Cuza Sport. 

_________________________________________________

Ziua de vineri a fost una foarte bună pentru cele două echipe de Under 16 cu care clubul nostru s-a calificat la Turneul Final de la Sighetu Marmației. 

U-BT 1, antrenată de Mihai Popa, Simona Mușat și Grunwald Gyorgy, a avut un meci de totul sau nimic, cu Steaua CSM EximBank București. Victoria era singura opțiune prin care băieții noștri s-ar fi calificat mai departe în finale, iar acest lucru a fost conștientizat din plin de baschetbaliștii noștri. 

Echipa noastră și-a arătat intențiile încă din debutul meciului, însă bucureștenii nu s-au lăsat și au reușit să egaleze situația pe tabelă în mai multe rânduri. Ultima situație de egalitate a fost consemnată în minutul 13, ulterior avantajul fiind doar în dreptul echipei noastre. 

În ciuda unui forcing al Stelei pe final, băieții noștri și-au ținut cumpătul și au bifat a doua victorie, una care, prin prisma rezultatelor de până acum, califică automat echipa noastră în semifinale de pe primul loc în Grupa A!

Steaua CSM EximBank București - U-BT 1 Cluj-Napoca 72-79 (21-23, 16-19, 15-21, 20-16)
Marcatori U-BT 1:
Lungu 29 (4 rec., 7 p.d.), Brie 20 (12 rec., 3 p.d., 2 int., 1 capac), Văleanu 11 (9 rec., 3 p.d.), Grecan 11 (7 rec., 2 p.d., 3 capace), Trifu 4 (2 rec., 2 p.d., 1 int.), Prodan 2 (1 rec., 2 p.d.), Dascălu 2, Apostol (1 rec.), Rus (1 rec.). A mai jucat Hoza.

Așadar, echipa noastră câștigă Grupa A și va juca în semifinale cu ocupanta locului secund din Grupa B, ce se va stabili în urma meciului BC Slam - BC Târgoviște din această după-masă.

Meci cu triple-double pentru U-BT 2!

Meci fantastic făcut din nou de mezinii de la U-BT 2, antrenați de Horia Pascu și Sergiu Popa. Tinerii noștri jucători, mai mici decât categoria cu un an, au reușit să își treacă în cont o primă victorie astăzi, după ce au ratat-o în ultimele secunde ale meciului din prima zi.

Astăzi, în ultimul joc din Grupa B, baschetbaliștii noștri au dat piept cu Cuza Sport Brăila. După un prim sfert echilibrat, în care cele două echipe s-au alternat la conducere, U-BT 2 s-a desprins la două-trei posesii pe tabela de marcaj și au păstrat ecartul până în primele minute din ultimul sfert.

Brăilenii au încercat din răsputeri să revină, însă tinerii noștri sportivi și-au păstrat calmul și au câștigat.

De remarcat statistica deosebită a lui Mihai Cârcoană, care a reușit un triple double!

Cuza Sport Brăila - U-BT 2 Cluj-Napoca 68-73 (16-23, 19-17, 17-17, 16-16)
Marcatori U-BT 2:
Cârcoană 19 (17 rec., 10 p.d., 5 capace, 1 int.), Luca 18 (11 rec., 3 p.d., 1 capac), Todea 18 (4 rec., 3 p.d., 2 int.), Cîmpean 6 (3 rec., 1 p.d.), Crainic 6 (1 rec., 2 p.d., 1 int.), Mariș 4 (1 rec., 4 p.d.), Orban 2 (8 rec., 5 p.d., 3 int.), Rotaru (2 p.d.).

Echipa noastră a ratat, astfel, la mustață calificarea în semifinale și vor evolua pentru locurile 5-8, o performanță excelentă pentru o echipă formată din sportivi cu un an mai mici decât categoria!

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit