imagine articol

U16: Victorie cu Slovacia la Campionatul European Divizia B

România Under 16, antrenată de Branko Cuic și Sergiu Popa, a contabilizat sâmbătă cea de-a doua victorie din cadrul Grupei D a Campionatului European Divizia B.

Sportivii noștri au luptat de la egal la egal cu adversarul în primele trei sferturi, niciuna dintre combatante nereușind să se desprindă pe tabela de marcaj.

Apărarea agresivă a tricolorilor i-a pus în numeroase momente în dificultate pe slovaci, aceștia acumulând de altfel nu mai puțin de 28 de mingi pierdute. Multe dintre ele s-au transformat în contraatacuri rapide, finalizate cu puncte.

Un run de 14-2 început în minutul 3 al secvenței decisive a dus la separarea celor două echipe, România asigurându-și cea de-a doua victorie.

România - Slovacia 72-66 (17-18, 19-15, 13-15, 23-18)Marcatori România: Sucală 20 (2 rec., 4 int.), Grasu 14 (8 rec., 2 p.d., 2 int.), Năstruț 14 (4 rec., 4 int.), Mandisodza 8 (8 rec., 2 p.d., 2 int.), Marinău 7 (1 p.d., 1 int.), Licurici 6 (9 rec., 2 p.d., 2 int., 1 capac), Pașca 3 (2 rec., 1 p.d., 1 int.), Turdean (2 p.d., 3 int.). Au mai jucat Schmidt și Coste. 

Tudor Somăcescu a suferit vineri o accidentare și nu a fost folosit deloc în meciul cu Slovacia. Nici Marian Cochela nu a evoluat în acest joc. 

În celelalte meciuri ale grupei, Belgia a învins categoric Finlanda, scor 91-61, iar Austria a cedat în fața Marii Britanii, scor 45-62.

Duminică este zi de pauză la Podgorica, astfel că România va juca următorul meci luni, de la ora 14.45, în compania Finlandei (LIVE AICI). Tot luni Slovacia va juca cu Austria și Belgia cu Marea Britanie.

În clasamentul grupei, Belgia este lider autoritar, cu 3 victorii din trei meciuri, urmată de un grup de trei echipe cu același bilanț de două victorii și un eșec, departajate de clasamentul între ele: Finlanda, Marea Britanie, România. Ultimele două echipe încă nu au cunoscut gustul victoriei, respectiv Slovacia și Austria.

Primele două clasate la finalul fazei grupelor vor avansa în competiția pentru locurile 1-8, următoarele două vor juca pentru 9-16, ultimele evoluând pentru stabilirea locurilor 17-24.

Parteneri