imagine articol

U16: Suntem campioni și la Under 16!

Clubul nostru traversează un an de excepție pentru sectorul juvenil, bifând astăzi cel de-al treilea titlu de campioni naționali, de această dată la categoria Under 16. După medaliile de aur obținute la categoriile Under 18 și Under 13, astăzi a venit rândul sportivilor antrenați de Branko Cuic și Mihai Racovițan, alături de preparatorul fizic Andrei Bălan, să joace cu trofeul pe masă. 

Adversara din finală, Știința București, era singura echipă care a reușit să învingă U-BT în campionat, ba chiar de două ori. Acest lucru i-a motivat suplimentar pe baschetbaliștii noștri, care au pus în scenă o adevărată demonstrație de forță și au condus pe toată durata meciului, diferența fiind uneori chiar peste 30 de puncte!

Grație unui procentaj al aruncărilor de trei puncte fabulos, de... la sută, U-BT s-a impus fără drept de apel în finala și încununează un sezon excepțional, cu rezultate foarte bune atât pe plan intern, cât și internațional.

  • CSU Știința București - U-BT Cluj-Napoca 68-84 (17-22, 14-23, 13-26, 24-13)
    • Marcatori U-BT: Turdean 19 (4 rec., 2 int.), Sucală 17 (4 rec., 8 p.d., 4 int.), Somăcescu 14 (7 rec., 2 int.), Diaby 13 (25 rec., 3 p.d., 1 int., 4 capace), Niste 11 (3 rec., 4 p.d., 1 int.), Pașca 7 (5 rec., 4 p.d., 2 int.), Balazs 2 (1 rec.), Drăgan 1 (1 int.), Cristescu (6 rec.). Au mai jucat Sfîrlea, Zăpârțan, Coste. 

În finala mică, CSA Steaua București s-a impus în fața celor de la LPS Focșani cu scorul de 76-64.

O serie de jucători ai echipei noastre au primit premii individuale:

  • Best five: Dan Sucală, Alexandru Turdean, Modibo Diaby
  • Cel mai de perspectivă jucător: Ștefan Somăcescu
  • Cel mai mare progres: Robert Cristescu
  • MVP: Alexandru Turdean

Branko Cuic, antrenor principal U-BT:

”Sunt foarte bucuros pentru rezultatul obținut de acești copii minunați, sunt campionii României la Under 16 împotriva unei echipe practic selecționată din toată țara, o echipă foarte bună care și anul trecut, deși mai mici decât categoria, s-au calificat la Turneul Final. Sunt mândru de ceea ce băieții mei au reușit, sunt mândru că au stat împreună și mai ales de felul în care au reacționat în această finală. Au jucat ca o echipă adevărată de seniori! A fost o lecție de baschet predată de băieți astăzi, eu, ca antrenor, nu am avut decât rolul de a-i ghida pe drumul bun. Felicitări încă o dată pentru copii, ei sunt cu adevărat importanți astăzi și sper că vor deveni cât mai mulți dintre ei baschetbaliști profesioniști!”

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit