imagine articol

U16: Înfrângere cu Belgia în a doua zi a Campionatului European Divizia B

Așa cum era de așteptat, meciul cu Belgia din cadrul Campionatului European Divizia B a fost unul foarte disputat și echilibrat. Diferențele dintre cele două echipe au fost mici pe tot parcursul meciului, niciuna dintre ele neputându-se desprinde la o diferență mai mare de trei posesii.

Primele șapte minute ale confruntării au consemnat cele două echipe umăr la umăr, după care România a avut o perioadă mult mai prolifică în ofensivă. Însă imediat belgienii au replicat cu un run de 7-0 pentru a trece la conducere și din nou cele două echipe s-au hârjonit timp de cinci-șase minute.

Imediat după pauză, România a apăsat din nou pe accelerație și a controlat câteva minute din joc, însă belgienii au revenit din nou și chiar s-au distanțat la peste zece puncte în debutul ultimei secvențe.

Tricolorii au forțat egalarea și aproape au reușit-o, cu 3 minute înainte de final scorul fiind 56-57. Belgia și-a păstrat însă sângele rece și a fost mai precisă pe final.

România - Belgia 63-71 (16-10, 10-14, 13-26, 24-21)Marcatori România: Sucală 23 (5 rec., 2 p.d., 3 int.), Somăcescu 15 (7 rec., 2 p.d., 3 int.), Cochela 8 (9 rec.), Grasu 6 (13 rec., 1 int.), Licurici 4 (5 rec., 2 int.), Pașca 3 (1 rec., 1 p.d.), Marinău 2 (2 rec.), Mandisodza 2, Năstruț (1 rec., 1 p.d.). A mai jucat Turdean, în timp ce Coste și Schmidt nu au fost folosiți deloc. 

Celelalte meciuri ale Grupei D din cea de-a doua zi de competiție au fost Finlanda - Austria 78-47 și Slovacia - Marea Britanie. Pe primele două poziții s-au instalat, așadar, Belgia și Finlanda, urmate de România și câștigătoarea jocului dintre Slovacia și Marea Britanie. 

Sâmbătă, tricolorii vor da piept cu Slovacia de la ora 19.15, meci ce va putea fi urmărit live AICI.

Belgia va juca cu Finlanda și Austria cu Marea Britanie. 

Parteneri