imagine articol

U16: Calificare în sferturile de finală ale Campionatului European Divizia B!

Echipa României Under 16 s-a calificat astăzi în sferturile de finală ale Campionatului European Divizia B, competiție ce se desfășoară în aceste zile la Podgorica, în Muntenegru.

Tricolorii, conduși de Branko Cuic și Sergiu Popa, au dispus de Marea Britanie după un meci dificil, mai ales în primele sale 30 de minute. 

Meciul a început sub spectrul echilibrului, ambele echipe ratând numeroase ocazii de a înscrie. La jumătatea primei secvențe, scorul era 2-2, iar apărarea cu capcane a tricolorilor funcționa la cote bune, împiedicând în dese rânduri construcția englezilor. Britanicii au beneficiat de o serie de aruncări libere, completată de câteva reușite de la distanță pentru a încheia primul sfert cu un parțial de 16-2.

Sportivii noștri au schimbat apărarea în zonă, replicând cu un parțial de 10-3. Dificultățile englezilor împotriva apărării noastre au continuat și România a trecut la conducere cu un minut înainte de pauză. 

La revenirea de la cabine, cele două echipe au mers umăr la umăr până la mijlocul secvenței, după care România s-a desprins și nu a mai permis adversarului nicio șansă de a se apropia la mai puțin de 10 puncte. 

România - Marea Britanie 80-63 (4-18, 28-13, 22-17, 28-15)Marcatori România: Pașca 21 (4 rec., 5 p.d., 3 int.), Grasu 16 (16 rec., 3 p.d., 3 int., 2 capace), Mandisodza 12 (5 rec., 6 p.d., 1 int.), Licurici 10 (3 rec., 1 p.d., 6 int.), Somăcescu 9 (2 rec., 2 p.d., 2 int.), Năstruț 8 (2 rec., 1 p.d.), Cochela 2 (3 rec.), Sucală 2 (1 rec., 1 p.d., 1 int.), Marinău (2 rec.). A mai jucat Schmidt. Turdean și Coste nu au evoluat.

În cadrul Grupei D, tot astăzi Belgia a surclasat Austria, scor 99-47,iar Finlanda va întâlni Slovacia în această seară. Indiferent de rezultatul acestui joc, tricolorii vor încheia grupa pe locul secund, în spatele Belgiei.

Adversarul din sferturile de finală va fi câștigătoarea meciului dintre Muntenegru și Danemarca, ce va avea loc marți seara.

Sfertul de finală al tricolorilor va avea loc joi, 15 august, cu începere de la ora 17.00, putând fi de asemenea urmărit live pe canalul de Youtube al FIBA.

Parteneri