imagine articol

U-BT U16 a încheiat sezonul pe locul 5

U-BT a disputat astăzi ultimul meci al sezonului la categoria U16. Baschetbaliștii antrenați de Răzvan Cenean au fost prezenți în aceste zile la București, acolo unde au disputat turneul final. În meciul care a stabilit locul 5 în clasament, clujenii au înfruntat-o pe CSO Voluntari, iar partida s-a încheiat cu scorul de 95-58. După ce au pierdut acum câteva zile cu CSO Voluntari, juniorii noștri și-au luat revanșa și au arătat multă determinare în partida care a început la ora 11:00. După un start echilibrat, U-BT a mers la 16-7, în urma unui coș izbutit de David Fîntînă. Ilfovenii au răspuns imediat, însă pantele ne-a ajutat să terminăm primul sfert în avantaj, 28-19. Apoi, în minutul 13, U-BT a mers la 22 de puncte diferență și nu a mai făcut pași greșiți.

David Panțel a reușit 24 de puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă. Akos Szentkuti s-a remarcat prin 18 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări, în vreme ce David Fîntînă și Rareș Trandafir au reușit câte 12 puncte fiecare. Trandafir a totalizat și 13 recuperări. 

La finalul turneului, Akos Szentkuti a fost ales în echipa ideală a turneului și a primit distincția de cel mai bun pasator. 

Răzvan Cenean, antrenor U-BT U16

Am terminat sezonul pe locul 5. A fost un sezon greu, cu multe meciuri bune și utile pentru noi. Din păcate, nu am atins forma cea mai bună la turneul final. Am venit obosiți după Play-offul EYBL și am prins o zi nefastă în al doilea joc de la turneul final. Ne-am revenit foarte greu și nu am putut intra în primele patru. Felicit jucătorii pentru munca depusă, sper să fie motivați în perioada următoare. Ne dorim să creștem în joc și cu siguranță am avut multe de învățat după acest turneu.

Akos Szentkuti, jucător U-BT U16

Am început cu o victorie foarte importantă, dar din păcate ne-am lăsat duși de val și am tratat greșit meciul cu Voluntari. Am mai jucat anul acesta cu ei și i-am învins cu ușurință. Acest lucru ne-a costat apariția în semifinalele competiției. 

David Panțel, jucător U-BT U16

Dincolo de toate accidentările care au fost, cred că puteam atinge un rezultat mult mai bun la acest turneu final. Am subestimat un meci, iar acest lucru ne-a costat foarte mult. Din punct de vedere organizatoric, accesul liber la turneele finale de juniori este cel mai bun motiv de promovare al baschetului la nivel de juniori. Concluziile pe care le-am tras cu toții sunt că toate meciurile trebuie tratate ca niște finale. 

HAIDE "U"
0

Parteneri