imagine articol

Tinerii jucători de la U-BT au fost convocați la echipele naționale

Clubul nostru trimite jucători și la naționalele de juniori. Reprezentativa U18 va beneficia de aportul lui David Lăpuște, Darius Coste, Tudor Șomăcescu, Alexandru Pașca și Dragoș Lungu în această vară. România va participa la FIBA European Challenger, competiție care se va desfășura în Slovacia. 

Formația noastră este repartizată în grupă cu Slovacia, Ucraina și Elveția, iar reunirea lotului este programată pe 23 iulie la București. Ulterior, baschetbaliștii vor efectua pregătire la Târgoviște.

David Lăpuște, Darius Coste, Alexandru Pașca și Dragoș Lungu sunt sportivi crescuți la academia U-BT. În schimb, Tudor Șomăcescu a început baschetul la Târgu Jiu și a ajuns la Cluj-Napoca atunci când avea 12 ani. Toți jucătorii amintiți s-au regăsit în sezonul recent încheiat în acțiunile echipei de seniori. De altfel, David Lăpuște și Dragoș Lungu au fost în lotul permanent. Mai mult, Lăpuște, Lungu, Pașca și Coste au ieșit campioni naționali la categoria U18. 

De asemenea, Darius Coste și Alexandru Pașca au bifat la rândul lor prezențe în Liga Națională, în timp ce Tudor Șomăcescu s-a transferat de la Cluj-Napoca în Statele Unite ale Americii. În luna mai, el a revenit în țară și a jucat alături de U-BT la turneul final U16. Din toamnă, Șomăcescu își va continua cariera peste ocean. 

FIBA European Challenger se va desfășura în perioada 1-9 august. 

În final, menționăm faptul că Tudor Șomăcescu a fost convocat și la naționala U16. Pregătită de Marcel Țenter, reprezentativa noastră va participa în luna august, în perioada FIBA European Challengers. Vom avea adversari de top, cum ar fi Franța, Lituania Grecia și Rusia. În grupă se mai află țara gazdă, Macedonia de Nord. 

HAIDE "U"
30

Parteneri