imagine articol

Generația 2002, al treilea sezon în EYBL

Echipa de Under 16 a clubului nostru formată din sportivi născuți în anul 2002 va participa, pentru a treia oară, la European Youth Basketball League.

Sportivii antrenați de Horia Pascu și Sergiu Popa au fost înscriși în Grupa A, alături de Debreceni Kosarlabda Akademia-DSI (Ungaria), Lido di Roma Basket (Italia), Tapiolan Honka (Finlanda), KK Feniks 2010 (Macedonia), BK NH Ostrava (Cehia), Alba Fehervar (Ungaria), TS Jahn Munchen (Germania) și Zsiros Academia (Ungaria).

Ca în fiecare an, fiecare echipă se va întâlni cu fiecare componentă a grupei o singură dată, meciurile având loc în două sesiuni - una în perioada 23-26 septembrie la Debrecen și una în 25-28 ianuarie 2018 la Roma, în Italia. Primele două echipe se califică în Play-off. 

Anul trecut, echipa noastră nu a reușit calificarea în Play-off, încheind faza grupelor pe locul 5, însă acum doi ani a reușit acest lucru de pe locul secund în grupă, încheind Play-off-ul pe locul patru din cinci echipe.

Această generație de sportivi are până acum în palmares aurul de la Minibaschet, argintul de la Under 13 și bronzul obținut acum doi ani la categoria Under 14. Anul trecut, deși cu un an mai mici decât categoria, sportivii noștri au reușit calificarea la Turneul Final al campionatului intern. 

Clubul nostru participă, așadar, cu trei generații în acest an la European Youth Basketball League, competiție organizată sub egida FIBA, celelalte două fiind 2003 și 2004 (detalii AICI și AICI despre programul european al celor două echipe). 

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit