imagine articol

Flavius Lăpuște și patru juniori de la U-BT vor participa la acțiunea „Trial 14”

Primul weekend al lunii septembrie programează acțiunea „Trial 14”, gândită de Federația Română de Baschet pentru juniorii născuți în anul 2008. Astfel, în perioada 3-5 septembrie vor fi prezenți la Ploiești cei mai importanți sportivi din România la categoria U14. 

În total, peste 150 de copii vor efectua antrenamente la Ploiești și vor participa la selecții pentru a alcătui viitoarele naționale de juniori. Stagiile de pregătire vor fi efectuate sub îndrumarea lectorului FIBA Nenad Trunic și a tehnicianului grec Molyvdas Athanasios. De asemenea, vor oferi indicații câțiva dintre cei mai importanți antrenori de juniori din țară. 

De la U-Banca Transilvania au fost aleși să participe la trial sportivii David Zanc, Ștefan Kelemen, Robert Uță și Radu Cepoi, alături de antrenorul Flavius Lăpuște.

Potrivit Federației Române de Baschet, Programul Național de Selecție va reprezenta un proces continuu, următoarea acțiune fiind programată pentru luna octombrie, într-o locație ce va fi anunțată ulterior. Obiectivul principal al Programului Național de Selecție este acela de a constitui loturile naționale juvenile din jucători pregătiți după o linie metodică unitară, pe diferite categorii valorice.

Parteneri