imagine articol

Succese pe linie pentru juniorii U13 în EYBL

Echipa U13 a clubului nostru a participat în acest sfârșit de săptămână la primul turneu EYBL. Baschetbaliștii pregătiți de Mioara Iurian și Andrei Cosma s-au deplasat la Budapesta și au disputat patru partide, obținând tot atâtea succese.

 

Mai exact, am inaugurat competiția cu un joc împotriva celor de la Dan Dacian. Ofensiva noastră a funcționat ca la carte și am înscris 37 de puncte încă din primul sfert. La final, tabela a indicat 105-37.

 

În al doilea meci al zilei, U-BT a înfruntat-o pe MAFC Budapesta, pe care a depășit-o la aproape 100 de puncte diferență. Alb-negrii au înscris 71 de puncte la pauză și au continuat în notă pozitivă.

 

Duminică dimineața, U-BT a dat piept cu London Elite. Trupa din Marea Britanie a încercat să ne țină piept, dar clujenii și-au făcut treaba pe ambele faze ale jocului și au repurtat o victorie cu 93-63.

 

În ultimul meci al zilei, transilvănenii au răpus-o pe Pamukspor SK din Turcia cu scorul de 80-63. Primul sfert a fost unul echilibrat, apoi copiii noștri și-au impus ritmul. 

 

La finalul turneului s-au acordat și premii individuale, iar Sebastian Lăpuște fost desemnat MVP. Acesta a izbutit medii de 26.3 puncte, 8.0 pase decisive și 6.5 recuperări.  Totodată, Filip Marchiș a primit distincția de All Star, iar Vomir Bizo Andrei este Team’s Best Player. 

 

Mioara Iurian, antrenor U-BT U13

 

Sunt foarte mulțumită de prestația jucătorilor, au fost extrem de determinați. Ritmul jocurilor a fost ridicat, au găsit soluții de finalizare și asta pentru că au câștigat multe mingi pe faza defensivă. Un alt aspect pozitiv pe care l-am observat este faptul că sunt mai echilibrați emoțional. Astfel, deciziile pe care le-au luat au fost de cele mai multe ori bune. Au dat dovadă de maturitate în joc, chiar dacă au doar 13 ani. Am încredere că vom crește frumos împreună din punct de vedere baschetbalistic și nu numai. Haide "U"!

HAIDE "U"
0

Parteneri