imagine articol

WHO DARES, WINS!

Ne-am dorit foarte mult să aducem în orașul nostru cele mai importante evenimente baschetbalistice ale primăverii, Turneul Final al Cupei României și All-Star Game.

În urmă cu cinci ani, sala Horia Demian se dovedea neîncăpătoare pentru fanii baschetului ce-și doreau să vadă All-Star Game 2014, un eveniment memorabil, unul dintre cele mai reușite spectacole baschetbalistice din România. 

Și iată-ne în primăvara lui 2019, în anul în care sărbătorim centenarul clubului „U” Cluj-Napoca, fiind gata să fim gazdele unei noi ediții All-Star Game (19 aprilie) și, în premieră, Turneul Final al Cupei României (17&18 aprilie).

Ne dorim să ne ridicăm la nivelul așteptărilor fanilor ce, mai mult ca sigur, vor umple tribunele celei mai moderne săli polivalente din România, BT Arena, dar și să ne apărăm titlul de câștigători ai ultimelor trei ediții ale Cupei României.

După tragerea la sorți de luni a meciurilor din semifinalele Cupei României și după atribuirea prin licitație a dreptului de organizare a celor două evenimente, am intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru Final Four & All-Star Game 2019.

Am apelat din nou la echipa de creație condusă de Dan Cîmpean pentru realizarea identității vizuale și producția celor două evenimente.

Dan este un prieten constant al baschetului românesc, el fiind cel ce a coordonat și edițiile din anii 2014, 2015 și 2016 și cel ce, prin implicarea echipei sale de creativi, a reușit să transforme în valoare adăugată activarea unor comunități numeroase de suporteri pentru cluburi importante din România (Terrierii din Ștefan cel Mare - Dinamo, Leii Roșii de pe Crișuri - CSM Oradea, Bufnițele din Regie - Știința București, Partizanii - CSM Steaua EximBank).

În nici 24 de ore de la anunțul referitor la găzduirea de către clubul nostru a celor două evenimente (Final Four & All-Star Game 2019), am primit de la Dan Cîmpean primele schițe ale celor două identități vizuale.

Nouă ne-au plăcut foarte mult, apreciind modul unitar de reprezentare grafică și respectarea identităților de brand ale clubului nostru.

Dacă la ediția din 2014 am ales o variantă ce includea un skyline al celor mai reprezentative clădiri din Cluj-Napoca, pentru acest an am ales o reprezentare minimalistă în care amprenta orașului este dată de cinci linii verticale poziționate în partea superioară a logo-ului All-Star Game. Conturul creat cu ajutorul unei mingi de baschet descrie litera „U”, iar liniile care se continuă în plan ascendent reprezintă dezvoltarea continuă care a transformat Clujul într-un veritabil Hub Tehnologic în care avântul industriei IT&C i-a conferit orașului nostru supranumele de  „Silicon Valley al Europei”!

Cele cinci linii verticale sugerează și numărul de jucători dintr-o echipă de baschet și vă asigurăm că, împreună cu FRB și cu cei ce vor desemna și vota componența loturilor reprezentativelor Nordului și Sudului, vom aduce la Cluj cei mai importanți și cei mai spectaculoși jucători din LNBM!

Baza fiecărui logo este formată dintr-un scut mărginit de două panglici ce pot fi interpretate ca o metaforă vizuală pentru ideea de „U”, dar și pentru medaliile ce vor fi oferite câștigătorilor.

În semn de omagiu pentru semnul distinctiv al Societății Sportive a Studenților Universitari Români din Cluj, cei ce au pus bazele clubului nostru în 1919, am adăugat, lângă dominanta alb-negru, culoarea roșie, exact ca cea a șepcilor purtate de studenții români conduși de Iuliu Hațieganu.

În zilele ce vor urma, vă vom ține la curent cu toate informațiile legate de:

  • programul de disputare al partidelor
  • componența echipelor
  • politicile de ticketing
  • produse de merchandising
  • oferte de cazare pentru suporterii din București, Sibiu și Oradea
  • recomandări de restaurante/cafenele/baruri 
  • etc.

 Vă așteptăm la Cluj!

#WhoDaresWins

#FinalFourClujNapoca2019

#AllStarGameClujNapoca2019

Parteneri