imagine articol

Victorie și calificare în finala Cupei României

U-Banca Transilvania a făcut un prim pas spre trofeul Cupei României. Echipa noastră a depășit-o sâmbătă seara pe BC SCM Timișoara cu scorul de 88 la 71. În finala de luni, gruparea clujeană se va duela cu CSM CSU Oradea, formație care a învins-o pe Dinamo.

Startul întâlnirii a fost unul echilibrat, apoi gazdele, susținute din nou de o sală plină, și-au impus ritmul. Nandor Kuti a arătat multă determinare încă din debut și a contribuit la finalizare. În plus, Kuti a făcut o fază defensivă perfectă, în timp ce Planinic și Zganec au dominat în spațiul de trei secunde. Karlo ne-a desprins chiar la 20-29. Ulterior, Rareș Uță a intrat curajos în meci și a contabilizat un coș cu fault, 20-32. Patrick Richard a reușit o fază de mare spectacol, un slam-dunk pe pătrundere, ducând scorul la 21-34. Nandor Kuti s-a apărat ca la carte și tot el a finalizat faza, 29-45. Drept urmare, studenții au intrat la cabine sub adăpostul a 16 puncte, 31-47.

În repriza secundă, U-Banca Transilvania s-a menținut la cârma întâlnirii. Kuti și compania i-au apărat pe timișoreni și nu le-au permis aruncări deschise din spatele arcului de cerc. Johnson l-a servit cu o pasă de alley-oop pe Tarolis, iar lituanianul a ridicat sala în picioare. Jucătorii bănățeni au operat modificări și au venit la 8 puncte distanță, 45-53. În acel moment, Mihai Silvășan a solicitat time-out. Kerron Johnson a făcut șah-mat defensiva alb-violeților, pe când Andrei Calnicenco a închis sfertul, 56-68. Actul decisiv s-a desfășurat cu U-Banca Transilvania la conducere, astfel că alb-negrii au obținut biletele pentru finală.

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”În mare parte cred că am controlat partida. Am fost concentrați de la început să nu îi lăsăm să marcheze de la trei puncte. În primul sfert nu ne-a ieșit, Brown ne-a pus probleme.

Apoi am ridicat nivelul de agresivitate și ne-am distanțat la 10 puncte diferență cel puțin. Voiam această victorie, mâine va fi finala.

Primul trofeu va sta pe masă. Băieții sunt nerăbdători să lupte, avem un mare avantaj că jucăm acasă. Sperăm ca sala să fie plină și să ne bucurăm împreună.”

Kuti Nandor, jucător U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”Am început meciul foarte bine, agresiv, atât în apărare, cât și în atac. Ne-au împins fanii de la spate, am simțit energia lor și ne bucurăm foarte mult că am ajuns în finală. Când joci în asemenea atmosferă, nu ai cum să nu ai energie. Am intrat agresiv în joc, am înscris primele două aruncări și am avut încredere.

Acum mă simt bine după acea căzătură, dar cred că voi fi apt pe mâine.

Vom juca cu Oradea, ei au avut un meci greu cu Dinamo. Când joci o finală nu poți da vina pe oboseală. Vom da totul, îi așteptăm pe fani la sală și sper să câștigăm.”

SCM Timișoara - U-Banca Transilvania 71-88 (21-32, 10-15, 25-21, 15-20)

Parteneri