imagine articol

Victorie pentru locul 1, cu Steaua CSM EximBank București

U-Banca Transilvania învinge Steaua CSM EximBank în derby-ul etapei a 7-a a Ligii Naționale, meciul disputându-se în București, la Sala Regimentului de Gardă.

Echipa noastră și-a anuțat intențiile încă de dinainte meciului, prin declarațiile antrenorului Mihai Silvășan, care a precizat că victoria este singurul scenariu acceptat pentru jocul cu bucureștenii.

După primele 2-3 minute de tatonare, precizia de la distanță a lui Aleksandar Rasic, cu trei reușite și Vlad Moldoveanu cu două, dublați de jocul bun sub panou al pivoților Barro și Torok au făcut ca ecartul să crească până la șapte puncte după primul sfert. A doua perioadă de joc s-a desfășurat în mare parte la fel, însă Steaua a revenit în joc grație celor două șuturi de la distanță a le lui Malesevic, ultimul pe sirenă din propriul teren, astfel că la pauză avantajul era ceva mai fragil, de doar 5 puncte pentru noi.

Sfertul al treilea a fost, din nou, piatra de încercare pentru Mihai Silvășan, gustul amar al festivalului de erori din jocul nostru fiind alungat de o treiță a lui Pustozvonov și două libere încrise de Vlad Moldoveanu, după ce steliștii reușiseră egalarea spre finalul perioadei.

Ultima perioadă de joc a fost controlată bine de sportivii noștri, care nu au mai permis adversarului să se apropie la mai puțin de două posesii distanță, ba chiar pe final au reușit să se desprindă din nou la 11 puncte, administrând astfel prima înfrângere echipei din capitală.

U-Banca Transilvania urcă pe prima poziție în clasament în urma acestui rezultat, cele două adversare din această seară fiind singurele cu o singură înfrângere din această ediție de campionat.

Steaua CSM EximBank - U-Banca Transilvania 84-95 (23-30, 22-20, 21-21, 18-24)

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal:

Thumbnail

”Mă bucur foarte mult că am reușit să câștigăm acest cu una dintre contracandidatele noastre la titlu. Îmi felicit băieții pentru atitudinea cu care au intrat în teren, pentru dăruirea și concentrarea pe care le-au arătat pe parcursul jocului! Au înțeles că este un meci foarte important pentru noi și au dat tot ce au avut mai bun. Nu trebuie, însă, să facem greșeala de a ne relaxa, este o simplă victorie, desigur, este foarte bună pentru moral, însă nu avem timp să ne relaxăm. Urmează un meci foarte greu miercuri, în Kosovo și pe urmă altul, din nou foarte greu, pe teren propriu cu Craiova!”

Parteneri