imagine articol

Victorie muncită la Craiova, după 17 puncte avantaj

U-Banca Transilvania a avut de muncit mult pentru victorie în jocul din deplasare cu SCM U Craiova, partidă transmisă de către clubul nostru pe Facebook. 

Așa cum curgea jocul, părea să fie o victorie facilă, băieții noștrii având un avantaj consistent încă din debutul sfertului secund - zece puncte în plus în minutul 11. Diferența a continuat să stea undeva între 10 și 17 puncte până în ultima perioadă, când parcă motoarele echipei noastre s-au gripat.

Craiovenii au observat că este loc de victorie și au remontat tot deficitul, astfel încât în minutul 38 Abrams a reușit, cu o triplă, să își ducă echipa în avantaj, scor 72-71! Burlacu a reușit un lay-up, însă Rasic nu a fost de acord cu deznodământul, înscriind de la distanță pentru egalitate. În ultimul minut, ambele echipe au ratat desprinderea, Dykes recuperând la ultima încercare a craiovenilor, faultat de Taylor. Kyndall a înscris o liberă, a doua a fost ratată, însă același Taylor a scăpat mingea din mână la o schimbare de direcție în semicercul nostru și finalul a consemnat victorie pentru echipa noastră.

Partida cu Craiova a însemnat totodată și debutul lituanianului Vaidas Kariniauskas la echipa noastră, baschetbalistul primind cartea verde cu câteva minute înainte de joc, fiind astfel inclus pe foaie de către Mihai Silvășan. Acesta a evoluat 11 minute, timp în care a contribuit cu 2 puncte și 2 recuperări.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”Am controlat meciul timp de trei sferturi, însă, din păcate, în ultima perioadă ne-am pierdut concentrarea și nu am luat deciziile cele mai bune. Am grăbit aruncări, am pierdut mingi, nu am oprit contraatacurile gazdelor, ei ne-au dat câteva coșuri ușoare și au prins încredere și erau aproape să ne bată... Mă bucur, însă, că am rămas puternici și când ne conduceau cu trei puncte pe final și am revenit! Trebuie să învățăm din așa ceva, mă bucur că până la urmă am câștigat, dar nu trebuia să ajungem aici!
În ceea ce îl privește pe nou-venitul Kariniauskas, de la el nu aveam pretenții în acest meci, nu avea niciun antrenament făcut cu echipa, a venit de două zile la Cluj, nu știe sistemul de joc, nu știe nimic despre evoluția noastră. Se poate să fi greșit puțin că l-am folosit așa de mult. El este un jucător care o să ne ajute în ultima parte a campionatului, trebuia să ne asigurăm că nu întâmpinăm probleme cu accidentările și, astfel, am luat al șaselea străin. Avem încredere că este ceea ce ne trebuie pentru a fi mai puternici!”

SCM U Craiova - U-Banca Transilvania 74-75 (12-20, 17-19, 24-27, 21-9)

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit