imagine articol

Victorie mare în Israel

U-Banca Transilvania a obținut o victorie de prestigiu pe terenul uneia dintre cele mai importante formații ale baschetului israelian. Gruparea noastră a răpus-o pe Ironi Ness Ziona cu 81 la 84 și a ajuns la cinci puncte în grupa J din FIBA Europe Cup. 

Baschetbaliștii conduși de Mihai Silvășan au pornit ca din pușcă în meci, conducând cu 0-4 după un coș semnat de Darko Planinić. Același jucător croat ne-a desprins la 2-8 și a demonstrat, încă din startul disputei, faptul că va oferi un recital ofensiv de excepție. Totuși, israelienii au unul dintre cele mai valoroase loturi din competiție și le-a fost ușor să revină pe tabelă. Jeff Withey, pivot cu peste 200 de apariții în NBA, și-a intrat repede în rol, pe când Golan Gutt și Tal Dunne au furnizat puncte. Studenții au câștigat primul sfert cu 16-21, apoi confruntarea s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Combinațiile au funcționat perfect pentru Ironi Ness Ziona, în timp ce răspunsul oaspeților a venit de la Calnicenco sau Planinić. La pauză, tabela indica 42-38.

În repriza secundă, Nandor Kuti a avut sarcina să îl apere, în multe momente, pe Daequan Cook. Kuti s-a achitat de sarcini, pe când Donatas Tarolis a adus energie în spațiul de trei secunde. Lituanianul ne-a ajutat să preluăm conducerea, 59-61, pe finalul actului trei. În debutul sfertului decisiv, același Tarolis a scuturat plasa de la mare distanță pentru 63-64. Israelienii s-au descurcat într-o manieră inspirată în atac, astfel că Daequan Cook și-a desprins colegii la 81-78. Patrick Richard s-a luptat cu defensiva adversarilor, iar Kerron Johnson a imprimat viteză jocului. În plus, Planinić a transformat, cu sânge rece, două aruncări libere, la scorul de 81-82. Kerron a scos ulterior un fault vital și nu a greșit de la linia de pedeapsă, stabilind practic scorul final. 

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”Este o victorie foarte importantă. Dacă ne doream să ne calificăm din această grupă, trebuia să câștigăm un meci în deplasare. Evident, încă nu suntem calificați, asta le-am și spus băieților după partidă. Contează mult acest rezultat, îi felicit pe jucătorii noștri. Nu am evoluat în efectiv complet, ne-au lipsit Karlo Žganec și Rareș Uță, ultimul amintit având o problemă la picior. Am reușit, fără cei doi, să stăm în meci, să fim concentrați și să nu cedăm în nicio clipă inițiativa. Nu i-am lăsat să meargă la 10 puncte. Știam că ei marchează foarte mult, ne-am pregătit mult pe apărare. Ei marchează acasă în jur de 90 de puncte, dar noi i-am ținut astăzi la 81. Sărbătorim acum, ne bucurăm, însă nu am câștigat încă niciun trofeu. Scopul nostru este să ne calificăm, după care vom vedea ce ne va ieși în cale. Până la următorul joc din FIBA Europe Cup ne așteaptă un nou duel în campionat, cu Craiova. Ei își joacă una din ultimele șanse să rămână în TOP 6. Nu va fi deloc ușor, trebuie să fim profesioniști, să fim motivați și să ne luptăm pe ambele fronturi. Vrem să rămânem pe primul loc în Liga Națională, iar pentru asta trebuie să îi învingem pe craioveni.”

DARKO PLANINIC, jucător U-BancaTransilvania:

"Este o victorie mare pentru echipa noastră. Ne-am luptat pe toată durata meciului. Ne-am ajutat reciproc și sunt bucuros pentru acest lucru. Ne dorim să continuăm în același fel. Este o victorie importantă, pe care am obținut-o în deplasare. Trebuie să muncim în continuare împreună."

Ironi Ness Ziona - U-Banca Transilvania 81-84 (16-21, 26-17, 21-23, 18-23)

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit