imagine articol

Victorie la pas în fața Stelei

U-Banca Transilvania și-a respectat blazonul și a învins-o sâmbătă seara pe Steaua București. A fost 99-74 pentru alb-negri, care se pregătesc acum de faza TOP 6 a Ligii Naționale.

Peluza Șepcile Roșii a creat o atmosferă de mare derby în BTarena, împânzind parchetul cu role de hârtie chiar în debutul întâlnirii. Sala a căpătat imediat energie, iar Patrick Richard a deschis scorul. Sfertul s-a derulat sub semnul echilibrului, Donatas Tarolis ieșind în evidență cu un alley-oop, 16-8. Intrat de pe bancă, Artis Ate a scuturat plasa de la mare distanță pentru 20-12. În actul secund, Artis Ate a fost găsit în spatele arcului de cerc și ne-a desprins la 11 puncte, 30-19. Jocul nostru a funcționat cu precizia unui ceas elvețian. Jucătorii lui Mihai Silvășan s-au apărat agresiv, au cules toate mingile de sub panou și au făcut spectacol. Tarolis a ridicat din nou publicul în picioare cu un slam-dunk, 42-29. Steliștii au răspuns cu un parțial de 0-7, însă Patrick Richard ne-a ajutat să intrăm la cabine sub adăpostul a 12 puncte, 50 la 38.

Jucătorii noștri au controlat în totalitate și partea a doua a întâlnirii. Artis Ate a impresionat prin precizia sa la aruncări, în timp ce Mihai Silvășan și-a permis să rotească toți jucătorii. Ștefan Grasu a primit minute bune de joc și a contribuit în defensivă. În sfertul patru, Grasu a evoluat excelent și în atac, marcând coșuri venite de pe urma recuperărilor. La rândul său, Andrei Calnicenco nu a greșit din interiorul semicercului, așa că U-Banca Transilania a condus aproape în permanență la 15 puncte pe tabela de marcaj. Astfel, clujenii termină prima fază a sezonului regulat cu un bilanț de 12 succese și 2 eșecuri.

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”Este o victorie pe care o așteptam. Steaua a venit aici fără câțiva jucători importanți. Nu s-a pus în niciun moment problema învingătoarei. Ne-am făcut treaba, dar sunt momente în care trebuie să ne îmbunătățim jocul. Mă bucur că am dat minute tinerilor, care nu au evoluat așa mult până acum. Le-am spus băieților că trebuie să uităm deja această partidă. Ne vor aștepta meciuri mult mai grele, în special miercuri, la Oradea. Ne pregătim pentru acel joc și încercăm să fim cât mai pregătiți. Vrem să etalăm un baschet la un nivel ridicat acolo. Le mulțumim suporterilor din galerie care au ridicat tensiunea în timpul meciului. Îi așteptăm cu drag la fiecare partidă. Avem nevoie de ei, avem nevoie să ne împingă de la spate, să ridice sala în picioare. Sperăm să vină în număr mare și de acum înainte și să umple peluza din sală.”

Ștefan Grasu, jucător U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”Am început timid, cu puțină frică. Am avut emoții, dar am prins curaj. Domnul antrenor m-a ajutat și îi mulțumesc pe această cale.

Echipa m-a primit călduros, am parte de oameni experimentați și asta mă face să muncesc mult. Sunt în vestiar alături de oameni care au trecut prin viață. Sunt întotdeauna ajutat și sunt norocos să am lângă mine asemenea colegi.

Nu am mai trăit un astfel de meci, suporterii mi-au dat adrenalină și m-au determinat să trag și mai tare în timpul partidei.”

U-Banca Transilvania - Steaua București 99-74 (24-14, 26-24, 25-22, 24-14)

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit