imagine articol

Victorie în ultimul minut la Sibiu

U-Banca Transilvania a depășit BC CSU Sibiu în cadrul etapei a 5-a a Ligii Naționale, după un meci echilibrat, însă controlat în primele 37 de minute de către gazde.

Echipei noastre îi priește, se pare, statutul de ”under dog”, meciul de astăzi având același tipar cu cel de miercuri, din FIBA Europe Cup, cu KB Peja.

Gazdele au intrat tare în joc și au avut un prim sfert foarte productiv, defensiva noastră nereușind să facă față pătrunderilor lui Davis alternate cu șuturi de la distanță marca Lalovic sau Cooper. Nici lupta sub panou nu a fost mai ușoară, majoritatea mingilor ofensive fiind culese de sibieni.

Meciul a decurs în următoarele perioade oarecum mai echilibrat, însă tot cu sibienii la timonă până în minutul 36, atunci când U-Banca Transilvania a condus pentru prima dată după primele puncte ale meciului. Sibienii, încurajați frenetic de public, au revenit la conducere, însă prospețimea și jocul mai calculat al echipei noastre a adus victoria în ultimul minut.

În ciuda unei atmosfere superbe, au existat momente în care galeria sibiană și-a dat în petec cu scandări xenofobe, ei fiind, de altfel, recidiviști la acest capitol. Sperăm ca BC CSU Sibiu și Asociația Al 6-lea Jucător, pentru care avem tot respectul, să se dezică de astfel de manifestări, care nu fac deloc bine baschetului românesc.

CSU SIBIU - U_BANCA TRANSILVANIA 84-87 (27-26, 19-15, 20-19, 18-27)

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal:

Thumbnail

”Un meci foarte frumos de urmărit de spectatori, păcat că nu a fost televizat. A fost un meci cu răsturnări de situație, care s-a decis pe final. Băieții mei au arătat caracter, pentru că au câștigat un meci după ce, la un moment din sfertul al treilea, gazdele s-au dus la 12 puncte diferență pe tabelă. Am fost mai tari din punct de vedere mental și ne-am dorit mult să câștigăm”.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit