imagine articol

Victorie în ultimul amical de la Belgrad

U-Banca Transilvania a obținut prima victorie din jocurile de verificare. Echipa noastră a trecut în această seară de Szolnoki Olaj cu scorul de 90-83. Partida a avut loc la Belgrad, acolo unde formația clujeană a disputat în ultimele zile alte două meciuri amicale. 

Duelul cu formația maghiară a început într-o manieră echilibrată, astfel că după primul sfert, tabela indica 20-19. Apoi, distanța a crescut în favoarea lui Szolnok,care a intrat la cabine sub adăpostul a șase lungimi, 40-34.

Reveniți pe teren, jucătorii noștri au oferit un baschet mult mai complet. Combinațiile au ieșit perfect, iar la finalizare s-au aflat adesea Patrick Richard, Darko Planinić sau Karlo Žganec. Drept urmare, U-Banca Transilvania a înscris 29 de puncte în actul al treilea și a evoluat remarcabil și în sfertul decisiv. În absența lui Brandyn Curry, Andrei Mureșan a ieșit la rampă și le-a pus probleme adversarilor prin aruncările sale.

Darko Planinić a totalizat 19 puncte și 6 recuperări. Karlo Žganec a adăugat 16 puncte, 5 recuperări și 3 intercepții. Tot 16 puncte și-a trecut încont și Patrick Richard, alături de 5 pase decisive și 3 recuperări. Artis Ate s-a remarcat prin 12 puncte, 6 recuperări și 2 assist-uri, în timp ce Andrei Mureșan, surpriza plăcută a duelului, a izbutit 11 puncte, 2 recuperări, 2 intercepții și o pasă decisivă.

La rândul său, Donatas Tarolis a strâns 10 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție. Rareș Uță și Andrei Calnicenco au reușit câte 3 puncte fiecare. Au mai evoluat Toma Lungoci și Ștefan Grasu.

Duško Vujošević, antrenor coordonator U-Banca Transilvania:

Jucătorii au arătat spirit de luptă și voință. Cu toții și-au dorit să suplinească absența lui Brandyn Curry. Sunt multe lucruri pozitive până la ora actuală. Este foarte important și frumos că am câștigat. Astfel vom crea o mentalitate de învingători. Urmează acum un turneu puternic la Sarajevo, împotriva unor adversari mai buni decât noi. Ne vom concentra la respectivele partide și căutăm, în paralel, un înlocuitor pentru perioada cât va lipsi Brandyn Curry.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit