imagine articol

Victorie în meciul doi al semifinalei. Seria se mută la Oradea

U-Banca Transilvania a obținut un succes în partida cu numărul doi din semifinala Ligii Naționale. Gruparea pregătită de Mihai Silvășan a învins-o marți seara pe CSM CSU Oradea, cu scorul de 92 la 82. Partida s-a desfășurat la BTarena, iar echipa noastră a avut o formulă de start alcătuită din Darrin Dorsey, Nandor Kuti, Kyndall Dykes, Rolland Török și Jason Washburn.

Spre deosebire de prima confruntare, Alhaji Mohammed l-a înlocuit pe Tony Easley și a oferit o prestație remarcabilă. Baschetbalistul născut în Chicago și-a intrat repede în ritm și a încheiat primul sfert cu 9 puncte marcate. De asemenea, gazdele se aflau la conducere, 26 la 21. În actul secund, același Mohammed ne-a desprins la 10 puncte, după un coș înscris din spatele semicercului, 35-25. Giordan Watson a încercat să răspundă, dar U-Banca Transilvania nu a cedat. Nana Foulland a impresionat pe ambele faze ale jocului, în timp ce Nandor Kuti a punctat pentru 43-29. Drept urmare, Rašić și compania au intrat la cabine în avantaj, deși CSM și-a revenit în ultimele minute ale reprizei.  

Partea a doua a început spectaculos, cu un alley-oop semnat de Nana Foulland, din pasa lui Alhaji Mohammed. Baschetbaliștii lui Cristian Achim au stat permanent la pândă, avându-l pe Giordan Watson în mare formă. Totuși, Rašić a scuturat plasa de la mare distanță în momente cheie, iar Andrei Calnicenco a adus energie de pe banca de rezerve, prin coșurile sale. În plus, Jason Washburn s-a luptat perfect în spațiul de trei secunde și nu a dat șansa CSM-ului să pună în pericol rezultatul final. Seria se mută acum pe malul Crișului, duelul cu numărul trei urmând să fie programat sâmbătă. 

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

„Cred că am avut o atitudine foarte bună, mental am fost puternici după înfrângerea de acum două zile. S-a văzut o dorință mare să nu ieșim din calculele semifinalei. Dacă am fi pierdut, ne-ar fi fost foarte greu să întoarcem seria. A fost un meci bun de-al nostru, însă a fost doar un meci. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să mergem la Oradea cu o dorință și o motivație foarte mare, pentru a reuși să câștigăm. Întotdeauna este o decizie grea când vine vorba pe cine să las în afara lotului. Alhaji nu a fost integrat în ritmul echipei la ultimele partide și am decis să jucăm o formulă mai înaltă, cu Tony Easley. După înfrângerea de duminică, am simțit că trebuie să jucăm mai rapid și asta ne-a ieșit. Kyndall a fost puțin obosit și dacă nu era Mohammed, am fi avut viața grea. Sunt fericit că a reușit să ne ajute, știam că este un jucător cu experiență, capabil să facă diferența”.    

U-Banca Transilvania - CSM CSU Oradea 92-82 (26-21, 22-23, 19-16, 25-22)

Parteneri