imagine articol

Victorie în fața bulgarilor de la Balkan Botevgrad

Cuvântul care ar putea descrie cel mai bine startul de partidă al băieților noștri ar fi intensitate. U-Banca Transilvania a luat-o tare pe Balkan Botevgrad, iar bulgarii nu au știut cum să răspundă la pressingul elevilor lui Mihai Silvășan. Apoi, în atac, gazdele au plimbat eficient mingea și au făcut chiar spectacol, prin slam dunk-urile izbutite de Donatas Tarolis sau Darko Planinic. Tarolis ne-a desprins la 13-2, în minutul cinci. Dominația studenților a continuat, Karlo Zganec marcând pentru 20-4 în urma unui semi-cârlig. Același Zganec a închis sfertul cu o aruncare din spatele semicercului, 31-11. 

U-Banca Transilvania a controlat meciul și în actul secund, deși Balkan și-a reglat tirul din spatele arcului de cerc. Kerron Johnson a intrat perfect în meci și a anunțat, prin reușitele sale, o seară memorabilă. Fundașul american și-a pus perfect în valoare colegii și a ajutat sub panou, câștigând adesea mingi în dauna pivoților din Botevgrad. Johnson a adus și ultimul coș al reprizei, 54-31.

La revenirea de la cabine, baschetbaliștii clujeni au dictat ritmul întâlnirii. U-Banca Transilvania a dominat situația la recuperare și a beneficiat permanent de soluții în atac. Kerron Johnson a orchestrat ofensiva noastră, unde s-au remarcat Patrick Richard, Darko Planinic sau Artis Ate. Richard a înscris numeroase coșuri spectaculoase, care au ridicat publicul în picioare. Drept urmare, Balkan Botevgrad nu a putut oferi o replică, astfel că duelul s-a terminat cu un succes clar al transilvănenilor, scor 92-80. 

U-Banca Transilvania acumulează, așadar, al doilea rezultat pozitiv în grupa G a FIBA Europe Cup. Formația antrenată de Dusko Vukosevic și Mihai Silvășan ocupă primul loc în clasament, cu un total de șase puncte. Vineri revenim în Sala Sporturilor Horia Demian, cu ocazia derby-ului împotriva lui CSU Sibiu. Fluierul de start al partidei se va da la ora 18:30. 

KERRON JOHNSON, jucător U-Banca Transilvania

Este important că am câștigat acest joc și că ne-am apărat avantajul propriului teren. Voiam să terminăm meciul în forță, dar timp de trei sferturi am evoluat la înălțime și suntem mulțumiți. Băieții au fost concentrați, voiam o mare victorie. Noi muncim în continuare, nu ne gândim la situația din grupă. Nu m-am gândit pe parcursul meciului nici la faptul că pot să reușesc un triple-double. Eram doar concentrat să câștigăm. Ar fi fost frumos să izbutesc un triple double, însă mă mulțumesc și cu rezultatul din această seară. 

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania

Nu pot decât să felicit jucătorii pentru atitudinea avută. Și-au dorit din primul minut să aibă un meci mare din punct de vedere defensiv și ofensiv. Ne-a ieșit în mare parte, dar am un mic gust amar. La final, în loc să creștem diferența, i-am lăsat să se apropie. S-a întâmplat așa pe fondul introducerii unor baschetbaliști de pe banca de rezerve. A fost decizia mea și mi-o asum. Una peste alta mă bucură victoria, mă bucur că avem 2-0 în grupă și că facem pași importanți spre calificare. Fiecare meci este important. Urmează o deplasare grea în Rusia, jucăm cu Enisey, care este pe hârtie cea mai valoroasă formație din grupă. Până atunci ne concentrăm totuși la Derby-ul Ardealului cu Sibiul, e un meci important pentru noi și pentru suporteri. Vrem să ne refacem până la ora jocului și să avem o evoluție foarte bună. 

U-Banca Transilvania - BC Balkan Botevgrad 92-80 (31-11, 23-20, 17-25, 21-24)

Parteneri