imagine articol

Victorie în Derby-ul Ardealului

U-Banca Transilvania a obținut o victorie sâmbătă seară, în etapa cu numărul XI a Ligii Naționale. Gruparea clujeană a învins-o pe BC CSU Sibiu cu scorul de 77 la 71. 

Echipa noastră și-a intrat mai greu în meci, iar Sibiul a profitat de acest lucru. Vulturii au oferit un baschet dinamic și au strălucit prin aruncări de la mare distanță, pentru a-și adjudeca sfertul întâi la șapte puncte, scor 20 la 13. În actul secund, americanul Jared Jordan a înscris două coșuri la rând și a desprins-o pe CSU la 10 puncte, 29 la 19. Steward a continuat ulterior recitalul aruncarilor de la mare distanță, pentru 32 la 21. Patrick Richard a sunat însă trezirea în tabăra noastră, 32 la 26. Kerron Johnson a învins defensiva sibiană, pe când Tarolis a înscris din spatele arcului de cerc, 42-41. 

Repriza a doua a demarat cu CSU în prim plan, Jordan Chatman ducând scorul la 48 la 41. Artis Ate a înscris într-un moment important, iar Karlo Zganec ne-a apropiat la cinci lungimi, 57-52. Baschetbaliștii noștri au oferit o apărare exactã și au fost extrem de atenți la recuperare. U-Banca Transilvania a avut energie și a preluat conducerea grație lui Patrick Richard, 59 la 60. Darko Planinic a evoluat la înălțime în spațiul de trei secunde, izbutind chiar un coș cu fault spectaculos. Sibiul a căzut, așa că Artis Ate a marcat pentru 61 la 71. Sibiul a încercat din răsputeri să revină, dar fără succes. În cele din urmă, Richard și Johnson au închis dispută de la linia de pedeapsa. 

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”A fost un meci foarte intens, de luptă sub ambele panouri. Știam că atuul echipei din Sibiu sunt recuperările ofensive. Am lăsat câteva mingi ușoare sub panou, pe care ei le-au transformat în puncte. Am vrut să corectăm acest lucru și până la finalul jocului am permis doar 13 recuperări ofensive. Nu este foarte rău și vreau să îi felicit pe jucători. Au avut dorințã, s-au luptat și au dat dovadă de îndârjire, mai ales în repriza a doua. Am stat tari din punct de vedere mental, nu am cedat nicio clipă și la final am obținut victoria. Este un succes meritat, am controlat ultima parte a meciului. Ne doream foarte mult să câștigăm, nu am mai fost acasă de o săptămână. Am avut o deplasare lungă și urmăream să întoarcem din moralul negativ al ultimelor partide”

BC CSU Sibiu - U-Banca Transilvania 71-77 (20-13, 22-28, 17-16, 12-20)

Parteneri