imagine articol

Victorie fără probleme cu Politehnica Iași

U-Banca Transilvania a învins fără drept de apel Politehnica Iași la revenirea în Sala Polivalentă, jocul contând pentru etapa a 6-a a Ligii Naționale. 

Meciul a început cu echipa noastră la conducere, publicul prezent în Sala Polivalentă admirând o aruncare de trei puncte reușită de tânărul Vida, folosit ca titular pe postul jucătorului Under 23. Încet-încet, diferența de pe tabelă se apropia de zece puncte la jumătatea perioadei, 17-9, însă ieșenii au arătat că nu au venit doar în excursie la Cluj-Napoca. Roberts și cu Vatră au readus echipa în joc, reușind chiar egalarea, motiv bun pentru Silvășan să ceară timp de odihnă. Au urmat rapid zece puncte puse pe tabelă, ieșenii reușind să puncteze doar de la linia de libere.

Secvența a doua a curs sub aceleași auspicii, cu echipa noastră la timonă și cu un Rolland Torok foarte inspirat pe faza ofensivă. Baschetbalistul nostru a reușit trei aruncări de la mare distanță consecutive, una dintre ele din interiorul semicercului, consimțind desprinderea la 14 puncte (40-26, min. 15).

Până la pauză, dintre sportivii noștri care au intrat pe parchet doar Gray nu a reușit să puncteze, acesta preferând să își pună colegii în situații favorabile. 

Cursul jocului era perfect reflectat la pauză și de statistici, echipa noastră dominând la cele mai importante capitole - recuperări 24-16, pase decisive 13-5, precum și la procentajele aruncărilor din acțiune - 47% la două puncte, 50% de la distanță pentru U-Banca Transilvania, față de 36 și 25 la sută pentru oaspeți. 

Revenirea de la vestiare a fost de bun augur pentru oaspeți, care au găsit resurse de energie pentru a specula orice greșeală a defensivei noastre, pe fondul unei scăderi a intensității vizibilă în jocul echipei noastre. Keely și Balogun au pătruns frumos de câteva ori, Roberts a dominat sub panou și Iașiul a recuperat jumătate din diferența de la pauză. 

Orgoliul oamenilor mari din tabăra noastră avea să răbufnească în debutul secvenței decisive, atunci când Torok și Sakic au pus rapid 9 puncte pe tabelă, forțând oaspeții să ceară timp de odihnă (67-54, min. 33). Odată semnalul fiind dat, și apărarea a ridicat nivelul de joc preluând adversarii mult mai rapid și încurcând la maxim construcția studenților ieșeni. Având mari dificultăți la capitolul joc colectiv, oaspeții s-au văzut nevoiți să apeleze la soluții individuale, însă succesul nu s-a arătat de prea multe ori.

La celălalt capăt al terenului, băieții noștri au înscris din toate pozițiile și au dus diferența la aproape 30 de puncte, una destul de realistă comparativ cu situația din teren. 

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”Nu a fost o victorie chiar așa de ușoară, am avut 15 puncte la pauză și după aceea ne-am relaxat, nu am avut concentrarea pe care trebuia să o avem, am ratat în niște situații chiar incredibil de ușoare. Bineînțeles, în meciul de astăzi nu a contat foarte mult această relaxare prematură, însă în meciurile mai importante poate să conteze. Mă bucur că am reușit victoria și că am putut să împart minutele la mai mulți jucători și că nu avem accidentări, ne-am făcut datoria și am învins. Mergem mai departe, mai avem un meci până la pauză, cel cu georgienii și ne dorim să îl câștigăm, să ne asigurăm calificarea. Kuti a simțit ceva înțepătură în călcâi și nu a dorit să riște, vom investiga să vedem ce se întâmplă”.

U-Banca Transilvania - Politehnica Iași 89-60 (27-21, 18-9, 13-20, 31-10)

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit