imagine articol

Victorie fără emoţii cu Phoenix Galaţi. A revenit Kuti!

U-Banca Transilvania a depăşit fără probleme în etapa a 20-a pe Phoenix Galaţi, după un meci în care doar primele 5 minute au fost problematice. Partida a consemnat revenirea în teren a lui Kuti Nandor, dar şi debutul pe teren propriu al nou venitului Vaidas Kariniauskas.

Meciul a început foarte prost pentru echipa noastră, care, relaxată fiind, nu a reuşit să opună nicio rezistenţă ofensivei gălăţene. Nici atacul nu a funcţionat defel, mingile reuşind rar să atingă inelul, pierdute pe drum. Timeout-ul cerut de Silvăşan în minutul 4, la scorul de 0-10, a schimbat total cursul jocului, oaspeţii reuşind să înscrie până la pauză doar 4 puncte, pe fondul elevării apărării noastre. Atacul a intrat, la rândul său, pe făgaşul normal şi a produs 17 puncte pe tabelă.

Sfertul secund a fost un adevărat festival ofensiv pentru echipa noastră, remarcâdu-se trei "triple" consecutive marca Rasic care parcă au turnat plumb în ghetele moldovenilor. Au completat recitalul tinerii Kuti şi Gheorghe, astfel că, cu un minut şi jumătate înainte de final, diferenţa pe tabelă era de 17 puncte. Pauza a găsit cele două echipe despărţite de 15 puncte, scor 49-34.

A treia perioadă de joc a curs în aceaşi direcţie, diferenţa de peste 20 de puncte de pe tabelă făcând ca tinerii Gheorghe şi Toth, alături de nou-venitul Kariniauskas şi revenitul Kuti să prindă minute bune în teren, iar jocul acestora a încântat pe alocuri asistenţa.

Ultimul sfert a fost rezervat unor formule de joc compuse din Gheorghe, Kariniauskas, Kuti, Jucan şi Toth, însă aportul ofensiv nu a fost mai mic. Până la final, toţi jucătorii înscrişi pe foaia de joc au reuşit să puncteze, evoluând minim zece minute fiecare.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal:

Thumbnail

"Un meci care s-a dovetit, până la urmă, destul de uşor pentru noi. Am început uşor neconcentraţi şi, astfel, Galaţiul a avut 10-0. Nu putem doar intra pe teren şi toate celelalte echipe să se tragă la o parte, cu toţii vor să joace bine împotriva noastră, asta le tot spun băieţilor! Ne-am revenit, am avut intensitatea şi concentrarea necesare şi, până la urmă, mă bucur că am putut să rulez tot lotul, să bag şi jucătorii care au revenit după accidentare, mă refer la Kuti Nandor, care şi-a făcut treaba foarte bine. Pe Kariniauskas pentru asta l-am adus, să organizeze jocul, să creeze pentru ceilalţi, e un jucător care, cred eu, ne va ajuta, este înalt şi îl putem folosi pe toate posturile de afara semicercului, se poate apăra foarte bine la toţi adversarii până la poziţia 3. Nu am vrea să ajungem, după luna februarie când nu se mai pot face transferuri, să avem vreun accidentat şi să rămânem cu un jucător în minus în play-off. Aştept să se integreze cât mai repede. Este o provocare să am de ales dintre atâţia jucători valoroşi cine trebuie să stea într-un meci, însă mă bucur că am parte de această provocare!"
 

U-Banca Transilvania - Phoenix Galaţi 95-66 (17-14, 32-20, 22-14, 24-18)

Parteneri