imagine articol

Victorie entuziasmantă cu Olanda

Echipa de seniori a României, cu jucătorii noștri Giordan Watson, Kuti Nandor și Rolland Torok în componență și cu Mihai Silvășan și Adrian Resteman pe banca tehnică, a reușit duminică seara o victorie foarte importantă în Grupa D a calificărilor pentru Campionatul Mondial de baschet din 2019, în compania Olandei.

Tricolorii au început greu meciul, batavii reușind să pună rapid pe tabelă o diferență de trei posesii (3-11, min. 5). Antrenorul ”Vulturilor”, Zare Markovski, a cerut timp de odihnă, iar rezultatul a fost că până la finalul secvenței s-a consemnat un parțial de 13-4 și România a încheiat în avantaj.

Până la pauză, s-a mers umăr la umăr, însă din repriza a doua tricolorii s-au desprins parcă pe nesimțite, pe fondul unei formule de joc mică și agresivă, care a furnizat multe mingi utile atacului. 

Diferența pe tabelă a crescut simțitor în favoarea României, ajungând până la peste 15 puncte. În ciuda unei reveniri pe final, oaspeții nu au reușit să pună în pericol victoria ”Vulturilor”.

Echipierii U-Banca Transilvania au avut contribuții consistente din nou: Rolland Torok a fost principalul marcator al tricolorilor, cu 13 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive, Giordan Watson a pus pe tabelă 11 puncte, la care a adăugat 6 pase decisive, o recuperare și patru intercepții, iar Kuti Nandor a contribuit cu 7 puncte, 3 recuperări și 5 pase decisive.

România - Olanda 75-68 (16-15, 18-12, 20-19, 21-22)
Pentru România au mai înscris Cățe 12 (8 rec.), Nicolescu 9, Moldoveanu 8, Darwiche și Mandache câte 6, Orbeanu 3.

În celălalt meci al grupei, Croația a pierdut pe teren propriu în compania Italiei, scor 64-80, astfel că echipa noastră se poziționează pe locul 2, în urma liderului Italia. Primele trei echipe se califică mai departe în faza a doua a grupelor.

Parteneri