imagine articol

Victorie cu Timișoara și calificare în finala Memorialului Elemer Tordai

U-Banca Transilvania a debutat cu dreptul la Memorialul Elemer Tordai de la Sibiu. Gruparea noastră a depășit-o în această după-amiază pe BC SCM Timișoara cu scorul de 96-89. Confruntarea a avut loc la Sala Transilvania, fiind prima semifinală a turneului.

Încleștarea a avut-o în prim plan pe BC SCM Timișoara, formație care a oferit un baschet precis, cu numeroase reușite de la mare distanță. Troy Franklin, Nikola Pešaković și Mirel Dragoste ne-au făcut viața grea cu aruncări din spatele semicercului, însă echipa noastră și-a intrat încet în ritm. Artis Ate le-a răspuns bănățenilor prin coșuri de trei puncte, în timp ce Darko Planinić și-a impus jocul sub panou într-o manieră autoritară.

Drept urmare, clujenii au intrat la cabine sub adăpostul a 10 puncte și s-au menținut la cârma jocului, deși timișorenii au încercat din răsputeri să revină. La rândul lor, Donatas Tarolis și Patrick Richard au evoluat consistent, pentru a ne ajuta să obținem victoria.

Darko Planinić a totalizat 23 de puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă. Artis Ate a strâns 19 puncte, 4 recuperări și 2 assist-uri, iar Donatas Tarolis a contribuit cu 12 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. Rareș Uță și Patrick Richard au încheiat disputa cu câte 10 puncte fiecare, pe când Kerron Johnson și-a trecut în cont 9 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări.

De notat faptul că Anton Rotaru a bifat 16 minute pe parchet, perioadă în care a totalizat 6 puncte, acestea fiind izbutite de pe urma aruncărilor de la mare distanță. Tânărul nostru baschetbalist a mai contabilizat 3 pase decisive și 2 recuperări.

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania:

”A fost un meci pe care l-am început destul de prost. Apoi, după cinci minute, am controlat situația și ne-am dus la o diferență de peste 10 puncte. A fost un joc util de verificare, în care am încercat să exersăm ceea ce lucrăm la antrenamente. Ne dorim să ne îmbunătățim apărarea. Astăzi nu ne-a funcționat apărarea prea bine, ca dovadă am încasat 89 de puncte. Nu este un lucru îmbucurător pentru o echipă care își dorește să fie bună în apărare. Acum trebuie să ne recuperăm și să așteptăm să vedem cine ne va fi adversarul din finală.”

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit