imagine articol

Victorie cu Steaua în ultima etapă. Craiova, primul adversar în Play-off

U-Banca Transilvania a încheiat cea de-a doua fază a campionatului cu o victorie, în compania bucureștenilor de la Steaua CSM EximBank.

Meciul a început echilibrat, ambele echipe au arătat disponibilitate la efort și au pus osul la treabă, cu prisosință în defensivă.

S-a mers umăr la umăr, cu un ușor avantaj de cel mult o posesie pentru oaspeți, până la jumătatea perioadei a doua, când, pe fondul câtorva greșeli înlănțuite ale baschetbaliștilor noștri, Steaua s-a distanțat. Imprecizia la finalizare a băieților noștri a fost dublată de letargie pe urmărirea mingii, bucureștenii fiind foarte activi la recuperare sub ambele panouri.

Chiar și cu două perioade de odină cerute de Mihai Silvășan, concentrarea jucătorilor noștri nu a revenit la cote normale, astfel că, în minutul 19, Steaua avea 11 puncte avantaj, scor 32-43. Dykes a împins apărarea bucureșteană până sub coș și a înscris cu fault, fructificând și aruncarea suplimentară și a stabilit, astfel, scorul pauzei, 35-43.

La revenirea de la vestiare, Rasic a turnat trei aruncări de la distanță, l-au ajutat Dykes, Barro și Moldoveanu și, după patru minute de joc, U-Banca Transilvania era la conducere, scor 54-51 (min. 24).

La fel s-a jucat până la finalul sfertului, însă o aruncare a lui Curry peste Barro a făcut ca scorul la intrarea în ultima perioadă să fie egal, 65-65.

În ultimul sfert, s-a mers din nou cap la cap, însă în minutul 44, pe fondul unui run al oaspeților, Silvășan a fost forțat să ceară timp de odihnă, pentru a pune la punct strategia revenirii în meci, la scorul de 70-77. În următorul minut și jumătate, U-Banca Transilvania a anulat deficitul, ba chiar a trecut la conducere. Deși s-a mai schimbat de câteva ori conducerea până la final, băieții noștri au securizat victoria printr-un slam dunk de mare efect al lui Kuti, gustat din plin de cei 2.500 de fani prezenti la meci.

U-Banca Transilvania câștigă ultimul meci înaintea Play-off-ului și se pregătește de confruntarea cu SCM U Craiova, primul adversar din faza eliminatorie. În urma rezultatelor din această ultimă etapă, s-au aflat și perechile de Play-off:

  • U-Banca Transilvania - SCM U Craiova
  • BC CSU Sibiu - BC Mureș
  • Steaua CSM EximBank București - BCM U Pitești
  • CSM Oradea - BC Timișoara

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”Meciul acesta a fost foarte greu pentru noi, nu e ușor să joci un meci fără nicio miză asupra clasamentului. Chiar i-am felicitat pe băieți pentru că au găsit resursele, după pauză, mai ales, pe fondul unei apărări mai agresive, să găsim soluțiile necesare pentru a învinge. Mă bucur că am câștigat, însă de acum totul începe de la zero, trebuie să fim foarte puternici, atât mental, cât și fizic. Luăm fiecare meci ca atare, primul e cel mai important și avem suficient timp să îl pregătim. Nu pot fi foarte mulțumit de ultimele două meciuri, cel de la Sibiu și prima jumătate a jocului de astăzi, nu am avut motivația necesară să arătăm că suntem mai buni. Eu mă bazez pe faptul că am învingători în echipă, acest lucru se va vedea de luni. Trebuie să găsim soluții, indiferent de forma în care suntem, să câștigăm. Cele mai importante meciuri sunt, acum, cele cu Craiova, trebuie să fim sută la sută pregătiți, să nu ne relaxăm absolut nicio clipă, pentru a nu avea surprize”.

U-Banca Transilvania - Steaua CSM EximBank 90-84 (19-20, 16-23, 30-22, 25-19)

Parteneri