imagine articol

Victorie cu BC Mureș în ultimul meci ”acasă” înainte de play-off

U-Banca Transilvania a învins BC Mureș în cadrul celei de-a 31-a etape a Ligii Naționale, penultima înainte de startul play-off-ului. Echipa noastră a pornit ezitant meciul, însă pe parcursul celei de-a doua reprize inspirația pe faza de atac a băieților lui Marcel Țenter a pus pe tabelă un ecart de 10 puncte. Sfertul al treilea, deși a pornit cu greșeli destul de dese de ambele părți, a fost adjudecat destul de clar de U-Banca Transilvania, iar în ultima perioadă echipa noastră a condus chiar și cu 17 puncte (71-54), spre satisfacția celor peste 4.200 de spectatori prezenți în tribunele Sălii Polivalente. Zvâcnirea de final a mureșenilor a fost periculoasă, însă nu suficient de fermă pentru a pune în pericol victoria.

Scor final: U-Banca Transilvania - BC Mureș 86-81 (14-14, 31-21, 24-19, 17-27)

CASETA TEHNICĂ:

Thumbnail

De la oaspeți au înscris Pustahvar 20, Martinic 13, Scott  10, Barro 9, Polyak 9, Jurevicus 9, Lazar 4, Fraseniuc 4, Barabasi 3.

MARCEL ȚENTER, antrenor principal:

Thumbnail

”Un meci dificil în circumstanțele actuale, pentru că noi venim după două meciuri în care nu am fost absolut deloc mulțumiți de ceea ce am făcut în teren și știam că este absolut critic să schimbăm modul în care abordăm lucrurile din punct de vedere mental. Eu cred că s-a văzut o schimbare în jocul nostru, sigur că mai avem multe lucruri de pus la punct, dar în sfârșit am jucat colectiv și au fost foarte multe faze jucate împreună și finalizate. Am avut câteva scăpări, din dorința de a face și spectacol și le-am dat șansa celor din Mureș să revină în meci, iar ei au și făcut acest lucru. Până la urmă este un rezultat care ne dă speranțe pentru săptămâna viitoare, una în care avem meciuri foarte importante. În ceea ce îl privește pe Jucan, este important ca un căpitan să fie acolo, între jucători și de aceea am vrut ca el să joace astăzi, chiar dacă doar câteva minute. El nu s-a antrenat de foarte multă vreme, dar sper ca săptămâna viitoare să intre în teren și să ne ajute așa cum o face el de obicei. Mă bucur că astăzi am putut să jucăm foarte mult timp cu doi români în teren, în unele momente chiar cu mai mulți, desigur, sperăm, ca toată lumea care participă la Final Four, să îl câștigăm! Ne-am bucurat de-a lungul întregului sezon de suportul fanilor, eu cred că, cu cât ne apropiem de fazele finale ale campionatului și numărul lor este mai mare, cu atât ne ajută mai mult. Apelul făcut de conducerea clubului către fani arată că toți sunt alături de echipă în aceste momente grele, pe care cred că le-am depășit”.

Parteneri