imagine articol

Victorie cu BC Mureș în ultimul amical al presezonului

U-Banca Transilvania a câștigat meciul de prezentare cu BC Mureș, disputat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca luni seara. Băieții lui Mihai Silvășan au fost întâi prezentați cu jocuri de lumini și fum, în aplauzele celor 1.500 de spectatori prezenți, după care s-a trecut la treabă.

Primul sfert a fost echilibrat, însă încet-încet dominarea sub panou a echipei noastre producând suficiente posesii pentru atac. Până la pauza mare, U-Banca Transilvania avea mai multe recuperări ofensive decât aveau oaspeții în total, astfel că diferența de 11 puncte părea chiar prea mică (scor 43-32).

La revenirea de la cabine, echilibrul s-a arătat din nou în teren, mureșenii având în Martinic și Bolds adevărate guri de foc. Profitând de multele mingi recuperate sub ambele panouri, pivoții noștri au înscris cu generozitate. 

La începutul ultimei perioade de joc, ambele echipe au schimbat registrul, preferând aruncările de la mare distanță, un procedeu preferat de Gray și Martinic. Mihai Silvășan a adâncit rotația, jucându-se minute bune cu patru români în teren, însă nici așa oaspeții nu s-au apropiat amenințător. 

Au făcut-o însă la mijlocul ultimului sfert, pe fondul unei relaxări nedorite a jucătorilor noștri, de care mureșenii au profitat printr-un Martinic extrem de determinat. Au reușit chiar să se apropie la o posesie (79-77, min. 39), Mihai Silvășan încercând să își readucă baschetbaliștii în joc cu al doilea time-out cerut într-un minut. BC Mureș a egalat la intrarea în ultimul minut de joc, însă Kariniauskas a readus echipa noastră în avantaj după o recuperare ofensivă. A fost momentul în care mureșenii au cerut ultimul lor timeout, cu jumătate de minut rămas de joc. Acestora nu le-a ieșit schema, iar Sakic a înscris ultimele puncte după o intercepție și U-Banca Transilvania câștigă la ultimul meci înaintea debutului în noul sezon.

U-Banca Transilvania - BC Mureș 84-79 (17-16, 26-16, 21-20, 20-27)
Marcatori U-Banca Transilvania:
Barro 16 (9 rec., 1 p.d., 1 int.), Olah 14 (5 rec.), Sakic 12 (6 rec., 2 p.d., 1 int.), Gray 12 (2 rec.), Watson 8 (1 p.d., 1 int.), Kromah 7 (7 rec., 4 p.d., 1 int., 1 capac), Calnicenco 7 (2 rec., 1 p.d.), Kariniauskas 6 (6 rec., 7 p.d., 1 int.), Kuti 2 (4 p.d.). Au mai jucat Mureșan și Berculescu.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

"Mi-aș dori ca atunci când controlăm un joc, să o facem până la capăt, dar astăzi, din cauza relaxării nu am reușit să ne menținem avantajul. Acesta e un semn de întrebare și sper ca la primul joc din cupele europene să rezolvăm această problemă. Băieții au simțit că pot învinge, că e un meci destul de ușor pentru ei, în sfertul al treilea ne-am dus la 15 puncte și au crezut că e ușor. Am făcut și niște schimbări atunci, ca să joace toată lumea și s-a văzut. Din păcate nu am arătat pe final cum am vrut, însă e important ca duminică și marți să fim într-o stare în primul rând mentală mai OK. Era mai bine dacă jucam câteva meciuri în campionat înainte de cupele europene, însă aceasta nu e o scuză. Cu toate problemele pe care le-am avut, cu jucători la lotul național sau accidentați, noi suntem cu gândul doar la victorie”.

Parteneri