imagine articol

Victorie categorică și calificare în grupele FIBA Europe Cup pentru echipa noastră

U-Banca Transilvania a surclasat-o pe K.B. Rahoveci în cel de-al doilea meci al preliminariilor FIBA Europe Cup. Formația noastră a învins vicecampioana din Kosovo cu scorul de 91 la 47 și s-a calificat astfel în grupele competiției. 

Mihai Silvășan a început încleștarea cu o formulă alcătuită din Kerron Johnson, Patrick Richard, David Vida, Donatas Tarolis și Darko Planinić. La fel ca în partida tur, startul confruntării a fost unul echilibrat. Kosovarii ne-au condus chiar cu 7-5, însă baschetbaliștii clujeni și-au impus ritmul. David Vida a scuturat plasa de la mare distanță, iar U-Banca Transilvania și-a adjudecat ulterior primul sfert cu 22-18.

Artis Ate a deschis actul secund cu un coș înscris din spatele semicercului, în timp ce Donatas Tarolis a zguduit panoul cu un alley-oop din pasa lui Johnson, 28-17. Pe finalul sfertului, Andrei Calnicenco a punctat pentru 43-26. Drept urmare, U-Banca Transilvania a încheiat repriza în forță, tot printr-un alley-oop semnat de Tarolis, 51-26.  

Problema învingătoarei nu s-a mai pus în repriza secundă. Amfitrionii au fost superiori din toate punctele de vedere și au izbutit numeroase faze spectaculoase. Mihai Silvășan i-a aruncat din nou în luptă pe tinerii jucători, care au evoluat la înălțime. David Vida s-a remarcat prin precizia la aruncări, pe când Ștefan Grasu și Rareș Uță s-au luptat cu succes sub panou. Mai mult, fundașii Anton Rotaru și Toma Lungoci au bifat peste 10 minute pe parchet și au demonstrat maturitate în joc.

U-Banca Transilvania va fi repartizată în grupa G a FIBA Europe Cup, alături de Sodertalje (Suedia), BC Balkan (Bulgaria) și Enisey Krasnoyarsk (Rusia). Primul joc al nostru va fi cu Sodertalje, pe 23 octombrie, în deplasare. 

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”Până la urmă e important că am reușit să ne îndeplinim obiectivul, acela de a fi în grupele FIBA Europe Cup. Vreau să felicit băieții pentru profesionalismul de care au dat dovadă. Eram favoriți înaintea acestei duble, dar ei și-au făcut treaba la fiecare posesie. Mă bucur că am reușit să utilizez toată echipa. În ultimul sfert am jucat chiar cu patru jucători U23. Aș fi jucat chiar cu cinci, dar David Vida a fost eliminat. Pe de altă parte a evoluat bine și sper să continue tot așa. Este foarte simplu, începem campionatul luni și pornim la drum în FIBA Europe Cup. Trebuie să fim din ce în ce mai buni, să fim concentrați și să avem o chimie cât mai bună pe zi ce trece. Vreau să remarc parchetul, este unul foarte bun. Avem cea mai frumoasă sală din România, cel mai bun parchet și cele mai bune inele. Mă bucur că în sfârșit s-a achiziționat acest parchet. E benefic pentru toate sporturile de sală, băieții se simt mult mai bine pe el. Este una dintre cele mai bune suprafețe care există la ora actuală.”

U-Banca Transilvania - KB Rahoveci 91-47 (22-18, 29-8, 21-5, 19-16)a

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit