La conferinta de presa ce a avut loc azi au participat presedintele Valentin Nica, presedintele executiv Mircea Cristescu si Dragos Damian, director general Terapia Ranbaxy.
Dragos Damian: "Este o onoare si o mandrie pentru noi sa intram in acest parteneriat cu "U" Mobitelco, cel mai puternic club de baschet din Romania. Vreau sa va spun si de ce am ales acest lucru, pentru ca dupa razboiul din play-off dintre "U" Mobitelco si Ploiesti, cand echipa a pierdut in doua meciuri la rand, ne-au crescut vanzarile de calmante si de medicamente de inima. In acest sezon speram sa se intample la fel, dar sa castigam noi la un punct in ultima secunda. Revenind in zona serioasa, compania noastra isi propune prin acest parteneriat sa ajute mai mult comunitatea clujeana. Am fost aproape de Primarie si Consiliul Local cand a fost nevoie sa ajutam sinistratii de la inundatii. Suntem mandri ca putem sa ajutam tanara generatie de baschetbalisti de la "U" Mobitelco. Dupa cum se stie echipa are peste 400 de copii in pregatire. Vrem sa investim mai mult in tanara generatie, pentru ca ei sunt viitorul societatii fie ca vor deveni sportivi sau oameni de cultura. Orice suma este importanta, fie ca e vorba de 1000 sau 500 de euro, merita sa investesti in copii. Poate daca mediul privat ar investi mai mult in sport, atunci si guvernul ar fi mai receptiv la acest lucru."
Valentin Nica: "Ne bucuram ca am reusit sa aducem, dupa discutii de aproximativ 6 luni, un nou partener alaturi de "U" Mobitelco, este vorba de Terapia Ranbaxy, care prin acest parteneriat isi arata loialitatea fata de Cluj si fata de copiii care fac baschet in Cluj. Ne bucuram ca Terapia Ranbaxy este alaturi de noi si speram ca impreuna sa avem performanta atat la nivelul echipei de senori cat si la juniori. Avem grupe de copii la toate nivelurile de varsta, avem peste 400 de copii, dar probabil cererea este de 1000 de copii. Intreg stafful lucreaza pe toate liniile pentru performanta. Ca in fiecare an ne propunem sa facem performanta, vom lupta pe toate cele trei fronturi, campionat, Cupa Romaniei si cupele europene. Dominatia Asesoftului nu este una agresiva. Ei au investit in baschet intr-o perioada in care nimeni nu facea acest lucru. Asesosft este o echipa pe care am batut-o, dar care ne-a si batut, atunci cand poate nu ne asteptam. Asesoftul au rolul lor in baschetul romanesc, la fel ca si noi, nu ii iubesc de loc dar acesta este adevarul. Credeti ca in Cluj toata lumea se bucura de rezultatele noastre? Sunt oameni care nu ne iubesc, pentru ca facem performanta in Cluj."
Mircea Cristescu: "Ca in fiecare an ne propunem sa jucam un baschet de calitate, avem un public, poate cel mai bun cunoscator al fenomenului. Ne vom bate pentru a ajunge in fruntea clasamentului. Avem stabilitate la echipa, au venit doi jucatori cu experienta in momentele de tensiune, Fometescu si Pesici, am promovat si cativa juniori. Sunt multe contracandidate in sezonul acesta. Dupa calculul hartiei si dupa transferurile facute, Steaua este una dintre ele, dar si Poiesti, Medias, Timisoara, Sibiu Oradea. Toata lumea vede echipa mare dar in ultimii ani baschetul s-a dezvoltat foarte mult la nivelul copiilor dar si a oamenilor de baschet din Cluj. In Cluj sunt 11 cluburi private si 10 antrenori numai la "U" Mobitelco. Avem peste 400 de copii si acesti copii vor duce povestea mai departe. Inainte de debutul sezonului vom avea cel putin 10 meciuri de verificare, doua la Oradea, doua cu Medias, la Cluj, vom mai avea 2 sau 3 meciuri in Serbia si vom organiza un turneu international la Cluj. In proportie de 80 la suta una dintre echipe va fi Zrenjanin (Serbia) si va mai fi o echipa din Grecia, ori Aris Salonic, ori Kavala."
UPDATE
Desi nu a fost subiectul conferintei de presa si nu au fost puse intrebari pe acesta tema, presedintele executiv a facut ulterior o declaratie referitoare la plecarea unuia din jucatorii clubului nostru, sarbul Miljan Medvedj. "Ii multumim mult lui Meda, pentru tot ce a facut la Cluj, a fost trup si suflet pentru club. Nu inseamna insa, ca daca a plecat, nu facem in continuare eforturi comune pentru ca el sa obtina cetatenia romana, asa cum ne-am inteles. In cazul in care vom reusi, am speranta ca el va reveni la Cluj".