imagine articol

U, cu ghilimele!

"U-Mobitelco" va reprezenta din noul sezon si sectia de baschet masculin de la CS Universitatea, printr-un protol de colaborare, care a fost prezentat astazi intr-o conferinta de presa, la care au participat presedintele "U"-Mobitelco, Valentin Nica, presedintele executiv "U"-Mobitelco, Mircea Cristescu, directorul CS Universitatea, Ovidiu Vasu, si managerul "U"-Mobitelco, Nicolae Ienac. Va redam in continuare declaratiile din cadrul conferintei de presa:

Valentina Nica: "Noi n-am plecat niciodata cu totul de la CS Universitatea, sufletul a fost tot timpul alaturi de "U". Am revenit intr-o familie, care este un mare band si pe care il vom reprezenta in campionat, Cupa Romaniei si cupele europene. Decizia a fost luata intr-un moment aniversar si sper ca impreuna vom fi mult mai decisi si eficienti in toate activitatile. "U"-Mobitelco isi va pastra independenta si luarea deciziilor, chiar daca am revenit la CS Universitatea. Sunt alaturi de aceasta echipa de 6 ani, dar nu mi se par diferite lucrurile acum. Prezenta mea alaturi de echipa i se datoreaza lui Mircea Cristescu, dar si faptului ca am crezut in traditia baschetului masculin clujean. Anul trecut am avut unele din cele mai mari bugete, dar rezultatele nu au fost pe masura. Nu are rost sa mai vorbim acum de ce a fost, ci sa mergem inainte, cu speranta ca ne vom afla in primele patru locuri in campionat, vom lupta pentru Cupa Romaniei si rezultate cat mai bune in cupele europene. Nu beneficiem de prea multi parteneri clujeni autentici, probabil au alte preocupari. Pot enumera insa cei cativa parteneri clujeni traditionali: Banca Transilvania, care anul trecut si-a tinut promisiunile doar pe jumatate, dar speram sa fie cu totul alaturi de noi, Consiliul Local si Consiliul Judetean, si Nokia, care ne dorim de asemenea sa ramana langa echipa. Mobitelco si partenerii sai sustin scheletul clubului, care cred ca este cea mai mare structura la nivel de copii, avand deja peste 450 de copii care practica baschetul. Toate eforturile nu le fac pentru mine, nu-mi aduc niciun avantaj, dar ne dorim mult sa ramana ceva in urma. Am doi jucatori preferati - Mihai Silvasan si dintre straini Branko Cuic, si poate e timpul sa mizam pe jucatori crescuti de noi sau de cei care au caracter si sunt loiali. Nu pot sa mai scot din banii pentru familia mea, pentru a plati jucatori straini care mananca toata ziua la KFC si se distreaza prin oras. De acum, voi plati doar performanta. Daca se apara bine, vor primi banii, daca dau cos, isi vor primi salariile. E simplu, nu mai platim non-performanta. Vom avea un Regulament de Ordine Interioara, care va fi aprobat la inceputul lunii august. Cine vrea si va face performanta, va ramane, si ii vom asigura toate conditiile, cine nu, va pleca. Orice lucru trebuie sa aiba principii, iar noi credem in asta. Vom produce proprii nostri jucatori si vom incerca sa-i ducem pana sus de tot!".
Ovidiu Vasu: "Sunt foarte bucuros de faptul ca echipa se intoarce la CS Universitatea in anul aniversar U90. Baschetul clujean are o traditie de 62 de ani, sectia fiind infiintata in 1947. Vom avea de acum o echipa puternica, ce va reprezenta si clubul Universitatea, in campionat, Cupa Romaniei si cupele europene, cu speranta ca va avea rezultate bune. Castigarea unui titlu national in acest an ar fi extraordinara, mai ales ca ultimul titlu al clubului nostru a fost adus in 1996, tot de baschetul baieti. Vom pune si noi umarul cu tot ce putem. Sunt convins ca echipa va continua rezultatele pe care le-a obtinut in ultimii ani, de cand s-a desprins de club. Palmaresul a fost doar al clubului pana acum, dar acum devine comun. Echipa va beneficia de toate drepturile celorlalte echipe. A fost o discontinuitate de 6 ani, dar acum echipa revine cu drepturi depline la CS Universitatea".
Mircea Cristescu: "Au fost multe zvonuri sa poate doar <bune intentii> in ultima perioada, de aceea trebuie sa specificam niste lucruri. In ultimii ani, "U"-Mobitelco nu a avut, nu a preluat si nici nu a intentionat sa preia palmaresul CS Universitatea. Despartirea de club a fost o solutie personala a mea si a domnului Valentin Nica, in incercarea de a obtine performanta si de a da valoare baschetului masculin clujean. Acest moment in care revenim prin protolul de colaborare la CS Universitatea ne onoreaza, o facem la moment aniversar. Poate era si anul trecut o buna oportunitate, dar cu un moment aniversar, ca si "U" 90, rar te intalnesti. Sectia de baschet a CS "U" va fi reprezentata de echipa noastra, e un protocol, prin care rezultatele vor puncta si pentru echipa si pentru clubul universitar. Nu vom lua titlurile nationale separat, noi ca echipa, acestea apartin CS Universitatea. Va fi un an greu, unul de supravietuire pentru multe echipe. Noi vom juca pe trei fronturi, campionat, Cupa Romaniei si Cupa Europei Centrale. Avem un nou antrenor, Marcel Tenter, in care avem incredere si credem ca este agreat si de public. A luat si certificatul FIBA, se perfectioneaza constant si credem ca va contribui la performanta, impreuna cu o echipa de caractere, nu doar de valoare".
Nicolae Ienac: "Este prima conferinta oficiala la care particip de cand am venit in familia baschetului, in calitate de manager al "U"-Mobitelco. Am venit cu mare placere, avem multe proiecte, printre care unul se detaseaza anume: consolidarea sectiunii de copii si juniori si a infrastructurii. Sunt peste 450 de copii, care iubesc si practica baschetul cu pasiune, si trebuie sa le oferim cele mai bune conditii. Vrem sa dezvoltam mult si baza umana a acestei noi academii".

Parteneri