imagine articol

U-Banca Transilvania și-a definitivat staff-ul tehnic pentru sezonul 2021/2022

U-Banca Transilvania a stabilit componența staff-ului tehnic pentru viitorul sezon competițional. Echipa campioană va fi condusă de antrenorul principal Mihai Silvășan. Acesta va fi ajutat, din postura de antrenor secund, de către Milorad Perović.

Mihai Silvășan a fost numit antrenor principal la U-Banca Transilvania în vara anului 2016. El are la activ două titluri de campion ca antrenor și unul ca jucător la Cluj-Napoca. Totodată, ca tehnician, Mihai Silvășan a cucerit de patru ori Cupa României și de două ori SuperCupa. 

În schimb, Milorad Perović este unul dintre cei mai vechi antrenori străini din România. El a pregătit-o prima dată pe Rapid București, în urmă cu peste un deceniu. Sârbul a mai trecut pe la Gaz Metan Mediaș sau CSU Brașov, dar s-a regăsit și în staff-ul naționalei României la EuroBasket 2017. Pero a fost antrenorul principal al echipei U18 de la U-BT la turneul Euroligii la juniori, iar în ultimele sezoane a contribuit la dezvoltarea academiei noastre. La seniori, Perović a fost și director tehnic. 

În altă ordine de idei, Branko Ćuić va fi în continuare director sportiv executiv la U-Banca Transilvania, iar Dorin Pintea va ocupa funcția de team manager. De pregătirea fizică va fi responsabil preparatorul Andrei Bălan.

După ce și-a încheiat cariera de jucător, Branko Ćuić a devenit antrenor coordonator la grupele de juniori de la U-BT. A fost și antrenor secund la seniori, iar din 2018 ocupă funcția de director sportiv executiv. El are un titlu ca jucător la U-Banca Transilvania. Ca oficial a contribuit la toate trofeele cucerite din 2016 și până în prezent. La rândul său, Dorin Pintea se identifică cu performanța la echipa de baschet. Multiplu campion național ca baschetbalist, Pintea este legat de peste trei decenii de clubul nostru, având un rol la adjudecarea fiecărui trofeu.

Andrei Bălan a ajuns la clubul nostru în 2016, atunci când s-a ocupat de pregătirea fizică a juniorilor. A ieșit de trei ori campion național cu tinerii de la U-BT. Ulterior, în 2019 a făcut pasul spre formația de seniori. 

U-Banca Transilvania va participa în toamnă în preliminariile Basketball Champions League.

Parteneri