imagine articol

U-Banca Transilvania se impune la Pitești după prelungiri

U-Banca Transilvania a obținut a doua victorie în Liga Națională. Gruparea ardeleană a trecut vineri de BCM U FC Argeș Pitești cu scorul de 85-83. Duelul a avut loc la Sala Sporturilor Trivale și a necesitat o repriză suplimentară.

Mihai Silvășan a început meciul cu o formulă alcătuită din Kerron Johnson, Patrick Richard, David Vida, Donatas Tarolis și Darko Planinić. Echipa noastră a fost mai inspirată în actul întâi, chiar dacă primele minute le-au aparținut argeșenilor. Kerron Johnson ne-a desprins la 10-15, apoi am terminat sfertul în avantaj, 15-20.  Karlo Žganec a ieșit la rampă pentru a duce scorul la 19-28, în timp ce Artis Ate a izbutit un coș pe pătrundere, 21-32. Avramov a încercat să dea trezirea în tabăra Piteștului, dar U-Banca Transilvania a intrat la cabine sub adăpostul a 10 puncte, 32-42.

Elevii lui Florin Nini au revenit pe parchet mult mai montați. Abramov și Washington au scuturat plasa de la mare distanță, pe când Tasić a limitat distanța la doar o posesie. Același Tasić și-a pus colegii în avantaj, 58-56, cu un coș reușit din spatele semicercului. Defensiva Piteștiului ne-a forțat să pierdem numeroase posesii, iar sfertul decisiv s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Szabolcs Santa a marcat pentru 65-60, dar răspunsul nostru a venit imediat de la Patrick Richard.

Confruntarea a rămas la fel de strânsă, astfel că s-a intrat în prelungiri. Clujenii au fost mai puternici sub panou, iar Kerron Johnson a contribuit în atac. Fundașul american a înscris și ultimul coș al meciului, la scorul de 83-85. În cele din urmă, Piteștiul nu a putut oferi o nouă replică.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”A fost un meci foarte greu, exact cum ne așteptam. Am început bine partida, dar din păcate după pauză ne-am relaxat și nu am rămas puternici împotriva apărării lor. Piteștenii au revenit în joc, au avut șansa lor să câștige partida, iar noi am avut șansa noastră. Mă bucur că noi am ieșit învingători, a fost o deplasare foarte grea. Ei sunt favoriți la TOP 4, au o echipă foarte experimentată. Nu pot să nu mă bucur de victorie. E greu să câștigi un meci când ai 26 de mingi pierdute, însă noi am reușit acest lucru.”

BCM U FC Argeș Pitești - U-Banca Transilvania 83-85 (15-20, 17-22, 31-18, 16-19, 4-6)

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit