imagine articol

U-Banca Transilvania se duelează cu multipla campioană a Belarusului

U-Banca Transilvania o înfruntă miercuri, 18 decembrie 2019, pe Tsmoki Minsk, într-un duel din grupa J a FIBA Europe Cup. Confruntarea va avea loc în Belarus, iar fluierul de start se va da la ora 18:00.

Tsmoki Minsk este una dintre cele mai importante formaţii ale baschetului ex-sovietic. Chiar dacă a fost fondat în urmă cu 13 ani, clubul alb-albaştrilor se mândreşte cu o vitrină plină de trofee. Practic, din 2009 şi până în prezent, campionatul şi cupa din Belarus au fost adjudecate numai de Tsmoki Minsk. Totodată, echipa pregătită de Rostislav Vergun este angrenată în Liga VTB, acolo unde ocupă ultimul loc, cu un bilanţ de o victorie şi şase eşecuri.

În FIBA Europe Cup, Tsmoki Minsk a fost în aceeaşi grupă cu BC Kyiv Basket (Ucraina), Levski Lukoil Basket (Bulgaria), respectiv BC Dnipro (Ucraina). Oponenţii noştri au bifat trei succese şi trei înfrângeri, iar Alex Gavrilovic a fost cel mai bun marcator. Pivotul cu paşaport francez înregistrează medii de 14.4 puncte şi 5.9 recuperări în FIBA Europe Cup.

De asemenea, Rostislav Vergun are la dispoziţie doi americani şi un sârb. În lot se regăsesc o serie de baschetbalişti cunoscuţi de către publicul din ţara noastră. Aliaksandr Pustahvar a evoluat mai multe sezoane la Gaz Metan Mediaş, pe când Branko Mirković a îmbrăcat maioul celor de la CSM CSU Oradea. Alţi jucători importanţi sunt Maksim Salash sau Vladimir Veremeenko, ultimul amintit fiind un sportiv cu experienţă în Euroligă alături de Unics Kazan.

U-Banca Transilvania a suferit sâmbătă primul eşec în Liga Naţională. Trupa noastră a fost depăşită de CSM CSU Oradea cu 82 la 74 şi caută al doilea rezultat pozitiv în FIBA Europe Cup. În schimb, Tsmoki Minsk a fost răpusă de Ironi Ness Ziona cu scorul de 84-75.

U-Banca Transilvania a plecat ieri de la Cluj-Napoca şi a făcut escală la Istanbul. De acolo, trupa lui Mihai Silvăşan a zburat în Belarus şi a ajuns în această după-amiază la Minsk. Planinić şi compania vor evolua la Minsk Arena, o sală cu o capacitate de 15.000 de locuri.
Încleştarea va putea fi urmărită pe pagina de youtube a FIBA Europe Cup, care poate fi accesată printr-un click AICI.
 

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

"Va fi un meci de luptă, un meci cu o echipă din Liga VTB, care reprezintă una dintre competiţiile puternice ale continentului. Cu siguranţă ei vor dori să câştige acest joc, mai ales că au fost învinşi în Israel. Au doi sau trei jucători care pot să facă diferenţa în relaţia 1 la 1. Recent au pierdut cu Zielona Gora în Liga VTB, după o repriză de prelungiri. Tsmoki sunt o echipă bătăioasă, joacă pe teren propriu şi cu siguranţă caută un rezultat pozitiv. La fel, şi noi vrem o victorie. Am uitat eşecul de la Oradea, sperăm să facem un meci bun, să avem intensitate şi să ieşim învingători"

Parteneri