imagine articol

U-Banca Transilvania se deplasează la București pentru jocul cu Steaua

U-Banca Transilvania are parte de un nou meci în Liga Națională. Campionii României dau piept marți, 18  ianuarie, cu Steaua București, într-un joc din etapa cu numărul XVI a Ligii Naționale. Fluierul de start al încleștării se va da la ora 20:30, iar disputa va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport și Look Sport.

Elevii lui Mihai Silvășan sunt echipa momentului în Liga Națională, acolo unde au acumulat 14 victorii din tot atâtea posibile. Ultima dată, U-Banca Transilvania a încheiat cu brio deplasarea efectuată la Malul Mării Negre. Richard și compania au trecut de Athletic Constanța cu scorul de 79-65. Andrija Stipanović a fost cel mai bun marcator al nostru, prin cele 17 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. 15 puncte a totalizat Karel Guzman, iar Elijah Stewart a avut 10. 

Din punct de vedere statistic, Stewart este liderul transilvănenilor, americanul totalizând medii de 16.2 puncte, 3.8 recuperări și 1.4 pase decisive, cu un indice al eficienței de 18.5. Sub panou, Dustin Hogue are medii de 5.6 recuperări. Hogue a ieșit din izolare, însă va absenta și de la întâlnirea cu Steaua.

U-Banca Transilvania a revenit sâmbătă de la Constanța și a continuat antrenamentele pe plan local. Jucătorii sunt motivați să bifeze un nou succes, însă conștientizează faptul că militarii traversează o formă bună. Gruparea roș-albastră a răpus-o în etapa precedentă pe CSM Târgu Jiu cu scorul de 86-78. Steaua a câștigat primul meci după aproape o lună de pauză, întrucât lotul lui Eugen Ilie a fost afectat de COVID-19.

Partidele continuă pentru U-Banca Transilvania, iar sâmbătă vom primi vizita celor de la SCM U Craiova.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Jucăm cu o echipă care este în creștere de formă, o echipă solidă. Se vor bate la Play-Off, au un moral bun, câștigând meciul cu CSM Târgu Jiu. Noi ne confruntăm cu o absență la acest joc. Este vorba despre Dustin Hogue, care a trecut peste perioada de izolare cauzată de COVID-19, însă trece printr-un moment fericit. Prietena lui a născut primul copil și l-am lăsat să plece câteva zile în Statele Unite ale Americii. Brandon Brown nu a jucat în meciul de la Constanța din cauza unei probleme la tendon. Lucrurile arată bine acum și va fi apt 100%. Una peste alta ne dorim să facem un joc bun din punct de vedere defensiv, dar și ofensiv. Ne dorim să câștigăm acest meci și să nu avem accidentări. 

Parteneri