imagine articol

U-Banca Transilvania se califică în semifinalele campionatului

U-Banca Transilvania a încheiat cu brio seria împotriva celor de la BC CSU Sibiu. Baschetbaliștii noștri au obținut o victorie în Sala Transilvania, așa că s-au calificat în semifinalele campionatului. În primul joc, trupa lui Mihai Silvășan a câștigat cu 89-79, iar în această seară s-a impus cu 86-81. 

După un start echilibrat, Andrija Stipanovic ne-a distanțat la 9-16. Luca Colceag a adus energie în debutul confruntării și am oferit un baschet exact, așa că am încheiat în avantaj actul inaugural, 18-23. Situația s-a strâns în sfertul al doilea, când publicul i-a împins de la spate pe vulturi. Astfel, CSU a preluat conducerea, 30-28. Din acel moment, CSU a controlat confruntarea, Moneya Pratt marcând pentru 64-52. Acela a fost cel mai mare avantaj al gazdelor, până când Watson a sunat trezirea în tabăra noastră. Fundașul a egalat situația pe tabela de marcaj, 66-66, apoi Patrick Richard a scuturat plasa de la mare distanță, 72-73. Richard a izbutit alte două triple care ne-au adus victoria.  

În semifinale, U-Banca Transilvania va da piept cu învingătoarea seriei dintre FC Argeș Pitești și SCM U Craiova. Decisivul se va desfășura luni. 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

A fost un meci foarte greu, știam că așa va fi. Nu este ușor de câștigat la Sibiu când e plină sala. Am început mai bine partida, dar în sfertul al doilea ne-am pierdut concentrarea și nu am mai executat fază de fază ceea ce trebuia să excecutăm. La fel s-a întâmplat și în sfertul trei, au avut și un avans de 12 puncte, dar am arătat că suntem o echipă care nu cedează. Am avut o apărare precisă și agresivă, am revenit în meci. Ne bucurăm că am învins și că mergem mai departe. Așteptăm să vedem din cealaltă serie cine va fi adversarul. Vom avea puțină odihnă, apoi vom începe să pregătim semifinalele. 

HAIDE "U"
10
#
Player
MIN
PTS
2FG
3FG
FG
FT
TREB
AST
EFF
/
/
/
/

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniTransylvania Recovery CenterReco SportConsiglieri