imagine articol

U-Banca Transilvania s-a deplasat la Ankara și începe returul sezonului regulat al BKT EuroCup

U-Banca Transilvania a plecat luni dimineața spre Turcia, pentru primul meci al returului în BKT EuroCup. Confruntarea cu Turk Telekom Ankara este programată marți, 5 decembrie 2023, cu începere de la ora 19:00, în direct la Prima Sport 3.

Cu un bilanț de 7 succese și 2 eșecuri, alb-negrii sunt pe poziția secundă în grupa B. Clasamentul este condus în continuare de către spaniolii de la Gran Canaria, neînvinși în actuala stagiune. Pe de altă parte, Turk Telekom este pe locul 10, înregistrând un singur rezultat pozitiv și 9 înfrângeri.

Trupa lui Mihai Silvășan a acumulat o victorie săptămâna trecută, învingând-o pe Lietkabelis cu scorul de 120-111, la capătul unui meci ce a necesitat o repriză suplimentară. Doar două zile de pauză au avut Richard și compania, ardelenii deplasându-se în weekend la București. Deși Bryce Jones a lipsit, U-Banca Transilvania a făcut diferența în repriza a doua, iar la final tabela a indicat 98-81. Drept urmare, clujenii rămân fără eșec în Liga Națională și se pregătesc acum să o înfrunte pe Turk Telekom.

Față de întâlnirea precedentă, turcii și-au schimbat antrenorul, numindu-l în funcție pe Selçuk Ernak. Acesta este o mai veche cunoștință de-a noastră, fiind în perioada 2018-2023 antrenor principal la Darüşşafaka Istanbul. Rezultatele nu au fost încă cele așteptate, astfel că Turk Telekom nu a mai câștigat în EuroCup din data de 11 octombrie, de la partida cu Buducnost. 

În campionatul intern, gruparea din Ankara se află pe 10, cu un bilanț de 5 victorii și 5 înfrângeri. Totodată, baschetbaliștii lui Ernak au pierdut duminică împotriva celor de la Manisa, scor 81-67. Prin cele 18 puncte, James Palmer a fost cel mai bun marcator al celor de la Turk Telekom.

Din punct de vedere statistic, liderul viitorilor noștri adversari în EuroCup este Jalen Adams, cu medii de 15.4 puncte, 3.3 pase decisive și 2.3 recuperări. În plus, Tyrone Wallace înscrie, în medie, 15 puncte pe întâlnire. 

În tur, U-Banca Transilvania s-a impus cu 80-71. 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Urmează un meci cu o echipă foarte talentată, însă o echipă cu probleme până acum. Sper să profităm de acest lucru și să învingem. Nu va fi ușor, vom juca în deplasare. Sper să poată evolua și Bryce Jones. Deseară va face antrenament și vom vedea cum se va simți. Suntem pregătiți să facem un meci bun și să obținem o nouă victorie!

Andrija Stipanović, jucător U-Banca Transilvania

Este un meci important pentru noi, chiar dacă cei de la Turk Telekom nu au obținut rezultatele pe care le așteptau. Pe de altă parte, au unul dintre cele mai puternice loturi din EuroCup și cu siguranță pot fi mai buni. Eu cred în forța grupului nostru și sunt convins că putem continua să jucăm bine! Sper să arătăm acest lucru marți, pe teren.

HAIDE "U"
1

Parteneri