imagine articol

U-Banca Transilvania s-a deplasat în Suedia pentru meciul cu Södertälje Kings

U-Banca Transilvania dispută marți, 22 octombrie, primul joc din grupa G a FIBA Europe Cup. Formația clujeană o înfruntă în deplasare pe Södertälje Kings. Confruntarea va începe la ora 20:00 și va putea fi urmărită în direct pe pagina de youtube a competiției, disponibilă printr-un click AICI.

Echipa pregătită de Duško Vujošević și Mihai Silvășan a debutat cu dreptul în noul sezon. După ce au trecut în preliminariile FIBA Europe Cup de kosovarii de la Rahoveci, baschetbaliștii ardeleni au obținut două victorii în Liga Națională. În prima etapă, studenții au învins-o pe Dinamo București cu scorul de 100 la 90. Apoi, vinerea trecută, Planinić și compania au răpus-o pe BCM U FC Argeș Pitești.

Meciul desfășurat în Sala Sporturilor Trivale a fost unul încins, în care băieții noștri au făcut diferența în prelungiri. Întâlnirea s-a încheiat la scorul de 85 la 83, iar Darko Planinić a fost cel mai bun marcator al învingătorilor. Pivotul croat a strâns 16 puncte și 12 recuperări, în timp ce Kerron Johnson a contribuit prin 15 puncte, 6 pase decisive și 2 recuperări.

U-Banca Transilvania pornește astfel la drum în FIBA Europe Cup și își măsoară forțele cu gruparea campioană a Suediei. Drept urmare, Södertälje a fost angrenată în tururile preliminare ale Basketball Champions League. În primă instanță, trupa lui Ludwig Degernas a eliminat-o chiar pe Balkan Botevgrad, apoi s-a recunoscut învinsă de Antwerp Giants. Belgienii au câștigat partida tur la 22 de puncte diferență și au obținut astfel biletele spre grupe.

Până la ora actuală, Kings nu a strălucit în campionatul intern. Alb-verzii au acumulat un bilanț de două succese și două înfrângeri, ocupând locul cinci în clasament. În ultimul joc, Södertälje a fost depășită de Jamtland Basket cu 98 la 85. Charles Callison a izbutit o prestație la înălțime pentru Kings, prin cele 31 de puncte, 4 recuperări și 2 assist-uri. Americanul se anunță a fi principalul pericol înaintea meciului de marți.

Totodată, în lotul lui Södertälje se regăsesc mai mulți internaționali suedezi. De exemplu, Martin Pahlmblad este un sportiv experimentat, cu zeci de selecții la naționala Suediei. Dino Pita a fost prezent la turneul final al EuroBasket 2013 și cunoaște campionatul României, din moment ce a evoluat în trecut la BC Mureș. Tot pe la BC Mureș a mai trecut și Jonathan Person.

Pe poziția de pivot, Kings mizează pe Andrew Smith, un centru din Statele Unite, care deține și pașaport leton. Smith este adesea înlocuit pe teren de un alt american, Eric Adams, absolvent al colegiului Samford. În Statele Unite s-a format și tânărul Sheriff Drammeh, un fundaș suedez cu origini africane. Acesta a studiat la Universitatea Hawaii și este un jucător atletic, care face adesea spectacol.

U-Banca Transilvania a plecat luni dimineața în Suedia fără Karlo Žganec, croatul suferind o accidentare la cot. La rândul său, Nandor Kuti se află în continuare în proces de recuperare medicală. În celălalt joc al grupei, Balkan Botevgrad va primi vizita rușilor de la Enisey Krasnoyarsk.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania

Thumbnail

“Ne așteptăm la un meci dificil, echipa din Suedia este una atletică. Sunt o formație ce are shooteri buni la perimetru. Kings traversează o formă destul de bună, am văzut meciurile lor din ultimul tur în Champions League și au avut o evoluție la înălțime.

Ne dorim să câștigăm, suntem conștienți că aici nu este ca în campionat, unde poți să îți revii. În FIBA Europe Cup orice punct contează în ecuația calificării. Băieții conștientizează acest lucru, își doresc să câștige și să avem un debut cu dreptul”.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit