imagine articol

U-Banca Transilvania primește vizita celor de la BC CSU Sibiu

U-Banca Transilvania a revenit joi în țară după meciul din Lituania, iar sâmbătă, 10 februarie 2024, are parte de un nou joc în campionat. Formația noastră primește vizita celor de la BC CSU Sibiu, într-o partidă ce se va desfășura la Sala Sporturilor „Horia Demian”. Fluierul de start se va da la ora 18:00, iar biletele pot fi achiziționate printr-un click AICI. Duelul va fi transmis în direct și pe FRB TV.

 

Trupa lui Mihai Silvășan a reușit o performanță istorică în acest an, calificându-se în sferturile de finală ale BKT EuroCup. Deși au pierdut împotriva celor de la Lietkabelis, Richard și compania au profitat de jocul rezultatelor, întrucât Dreamland Gran Canaria, nimeni alta decât câștigătoarea competiției, s-a împotmolit în Muntenegru și a pierdut cu Buducnost. Drept urmare, în luna martie, U-Banca Transilvania se va lupta pentru un loc în semifinale cu învingătoarea dintre London Lions și Turk Telekom Ankara.

 

Lideri în Grupa 1-10 și neînvinși în campionat, baschetbaliștii clujeni primesc vizita celor de la BC CSU Sibiu, într-o confruntare de tradiție pentru ambele cluburi. Va fi prima întâlnire a sezonului între cele două, deoarece BC CSU Sibiu a jucat în cealaltă grupă. Astfel, galben-albaștrii au terminat Faza I a campionatului cu un bilanț de 9 victorii și 7 înfrângeri. Totodată, elevii lui Tomas Rinkevicius sosește la Cluj-Napoca după ce au pierdut ultima partidă, împotriva Coronei Brașov, scor 97-93.

 

Din punct de vedere statistic, principalul remarcat al sibienilor este fostul nostru pivot, Rareș Uță, care are medii de 12.6 puncte și 7.6 recuperări. De asemenea, vulturii au operat două modificări de lot în ultimele luni, Marc Loving și Jay Threatt venind la echipă. În plus, BC CSU Sibiu a reprezentat România în FIBA EuropeCup, fiind eliminată în faza grupelor.

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

Va fi un meci interesant din punctul nostru de vedere. Venim după o înfrângere și un joc nu prea bun în Lituania. Avem și mici probleme cu jucătorii, însă ne dorim foarte mult să câștigăm acest meci. Este ultima repetiție înaintea Cupei României. Bryce jones este cu semnul întrebării, deoarece trebuie să își facă o operație la dinți. Guzman încă nu e apt pentru a evolua, însă toți ceilalți vor. Jucăm cu o echipă destul de în formă și vor veni aici să încerce să câștige cu siguranță, deci trebuie să fim pregătiți!

HAIDE "U"
4

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA Invest