imagine articol

U-Banca Transilvania o întâlnește vineri pe BC CSU Sibiu

U-Banca Transilvania are parte de un nou meci în campionat. Baschetbaliștii noștri o înfruntă vineri pe BC CSU Sibiu, într-un joc programat la ora 17:15. Partida din BTarena va fi transmisă în direct pe Digi Sport 3 și Look Sport.

Echipa lui Mihai Silvășan vrea să continue șirul rezultatelor pozitive în Liga Națională și dă piept cu o formație care s-a chinuit în debutul sezonului. Chiar și așa, vulturii sibieni abordează întotdeauna cu motivație o confruntare împotriva clujenilor.

U-Banca Transilvania se află pe locul doi în clasament, cu un total de șase succese consecutive. De notat faptul că alb-negrii au un meci mai puțin disputat față de FC Argeș Pitești, formația care ocupă fotoliul de lider. În cazul nostru, este vorba de etapa cu CSO Voluntari din octombrie, care a fost amânată. Richard și compania vin după o victorire obținută în weekend, tot pe teren propriu, în fața Timișoarei. A fost 98-88 în favoarea noastră, iar Elijah Stewart a impresionat pe teren, prin cele 32 de puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. De altfel, Stew este și cel mai bun marcator al nostru în campionat, cu o medie de 16.4 puncte, 3.4 recuperări și 2.0 pase decisive. 

În schimb, trupa lui Dan Fleșeriu este pe 13 și a înregistrat un singur rezultat pozitiv. Celelalte șase partide au fost pierdute de gruparea de pe Cibin. Ultima dată, BC CSU Sibiu a cedat meciul cu CSM Târgu Jiu, scor 87-80. Fostul nostru pivot, Rareș Uță, a fost cel mai bun marcator al vulturilor, prin cele 22 de puncte. Din punct de vedere statistic, principalul remarcat al sibienilor este Justas Tamulis, care a bifat medii de 19.6 puncte.

În vară, BC CSU Sibiu a readus în lot doi dintre baschetbaliștii care au făcut performanță în maioul galben-albastru. Este vorba de Mirel Dragoste și Moneya Pratt. La capitolul achiziții, Sibiul a mai bătut palma cu americanii Tanner Bryce McGrew și Evan Fitzner. Ultimul sportiv amintit nu a evoluat în compania gorjenilor. Totodată, BC CSU Sibiu s-a confruntat cu numeroase probleme de efectiv în debutul stagiunii.

Ultimele patru derby-uri dintre U-Banca Transilvania și BC CSU Sibiu au fost adjudecate de clujeni. 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Nu ne gândim la problemele lor. Într-adevăr nu au început sezonul așa cum și-au dorit, dar sunt o echipă alcătuită din jucători valoroși. S-a văzut asta în meciul cu Voluntari, pe care l-au și câștigat. Evident că suntem favoriți, însă scopul nostru este să practicăm un baschet bun și să avem intensitate pe toată durata meciului. Și noi avem o problemă de efectiv. Karel Guzman se confruntă cu o accidentare la spate după ultimul joc, cu Timișoara. Din fericire, nu este nimic grav, dar nu știm încă dacă va evolua împotriva Sibiului. Chiar și așa, ne dorim victoria și intrăm pe teren doar cu acest lucru în minte. 

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschKineticPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniTudor Tailor