imagine articol

U-Banca Transilvania o înfruntă pe CSM CSU Oradea

După succesul din FIBA Europe Cup, U-Banca Transilvania are parte de o confruntare dificilă pe teren propriu. Formația clujeană se duelează cu CSM CSU Oradea, într-un joc care contează la etapa cu numărul III a Ligii Naționale de baschet masculin.

Duelul aduce față în față ocupantele locurilor I, respectiv VII în clasament. Gruparea pregătită de Duško Vujošević și Mihai Silvășan are două victorii din tot atâtea posibile în campionat, după ce le-a învins pe Dinamo și BCM U FC Argeș Pitești. În schimb, bihorenii au suferit un duș rece în etapa inaugurală, pierzând cu Steaua București, scor 85-83. Săptămâna trecută, trupa lui Cristian Achim a răpus-o pe teren propriu pe Dinamo cu 94-74.

Atât U-Banca Transilvania, cât și CSM CSU Oradea au disputat meciuri și în grupele FIBA Europe Cup. Studenții au obținut marți un prim succes în Suedia, depășind-o pe Södertälje Kings cu 86-80. De partea cealaltă, orădenii sunt repartizați în grupa D, alături de Bahcesehir College (Turcia), Fribourg Olympic (Elveția) și BC CSU Sibiu. În această săptămână am avut parte de un derby românesc în grupă, iar Oradea a trecut după prelungiri pe CSU Sibiu, scor 92-86.

Campioana României a operat și unele modificări de lot față de stagiunea precedentă. Astfel, au sosit pe malul Crișului Repede jucătorii Aaron Broussard, Cătălin Baciu și Pavle Reljić. Vestea bună pentru Cristian Achim este faptul că a izbutit să își păstreze nucleul care a cucerit titlul în sezonul 2018/2019. Drept dovadă, Kris Richard, Giordan Watson, Sean Barnette sau Dragan Zeković se regăsesc și acum în lot. Doar plecarea lui Muhamed  Pašalić poate fi catalogată drept importantă.

Formația noastră nu a putut miza la meciul din Suedia pe Karlo Žganec. Pivotul croat a suferit o accidentare la cot şi este în continuare incert. La antrenamentul de vineri seara se va lua o decizie în privinţa sportivului.  

Încleștarea va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, la BTarena, iar fluierul de start se va da la ora 18:30. De asemenea, partida va putea fi urmărită în direct la Digi Sport 4 și Look Sport 3.

DUŠKO VUJOŠEVIĆ, antrenor coordonator U-Banca Transilvania

Thumbnail

“Am văzut câteva meciuri jucate de cei de la Oradea. Mă refer aici la partidele cu CSU Sibiu din FIBA Europe Cup, respectiv SuperCupa României. Obiectivul nostru este să fim campionii României. Ne vom duela de mai multe ori cu Oradea, aşa că trebuie să fim pregătiţi. Meciul de sâmbătă este foarte important, am studiat formaţia lor. Au şapte jucători de mare calitate ofensivă, iar la poziţiile de pivoţi beneficiază de oameni capabili să înscrie coşuri de la mare distanţă. Joacă un baschet bun, stau extraordinar la recuperările ofensive şi orice baschetbalist poate să fie periculos. Şi noi avem calitate, am selectat un nucleu capabil să aibă o chimie potrivită. Sunt mulţumit de acest aspect. Cu toţii ne concentrăm pe echipă, avem dorinţa să câştigăm fiecare meci. Se vede dorinţa jucătorilor în fiecare seară la antrenamente. Nu suntem în formulă completă, ne lipseşte mult Nandor Kuti. Totodată, ne lipseşte Brandyn Curry, dar sunt convins că jucătorii care vor fi pe teren vor face uitată absenţa lor. Fanii vor vedea acest lucru, ştim că e important să învingem Oradea pentru suporteri. Cu tot respectul faţă de CSM Oradea, eu cred că vom încheia meciul învingători. Aşa gândim cu toţii!”

PATRICK RICHARD, U-Banca Transilvania

Thumbnail

“Nu am jucat cel mai bun baschet al nostru, însă am găsit de fiecare dată o variantă să câştigăm. Pe final am reuşit să facem diferenţa. Au ieşit la rampă mai mulţi jucători şi ne-am dat seama că este dificil să obţinem victorii în deplasare. Am obţinut trei victorii, suntem mulţumiţi şi am avut încredere de la început. Orice victorie ne face mai încrezători, dar luăm fiecare meci pe rând. Acum întâlnim echipa campioană şi va fi un joc dificil. Sunt o echipă puternică, au jucători cu experienţă. Totuşi, ne concentrăm mai mult pe ce avem noi de făcut. În fiecare zi încercăm să devenim mai bun. Îl cunosc pe Kris Richard, am jucat unul împotriva celuilalt în colegiu. Vom fi atenţi la fiecare jucător de la Oradea. Nu avem nicio scuză, chiar dacă am jucat un meci marţi în FIBA Europe Cup. Nu putem să ne plângem de oboseală, totul face parte din joc. Trebuie să fim pregătiţi!”

Parteneri