imagine articol

U-Banca Transilvania își unește forțele cu Asociația ReDescoperă Fericirea în lupta împotriva cancerului la sân

La fel ca în fiecare an, U-Banca Transilvania se alătură luptei împotriva cancerului la sân. De această dată, vom face echipă cu Asociația ReDescoperă Fericirea. Acesta este un O.N.G. înființat în 2016 la Cluj-Napoca de către Ioana Mureșan.

Asociația ReDescoperă Fericirea are ca obiectiv principal susținerea post-terapeutică a bolnavilor cu afecțiuni cronice, în special a celor diagnosticați cu cancer și a familiilor acestora. În calitate de fost pacient, Ioana Mureșan își propune, alături de colegii săi, să îi sprijine în permanență pe cei care se confruntă sau au trecut prin probleme de sănătate severe.

De-a lungul timpului, Asociația ReDescoperă Fericirea a desfășurat activități pentru a ameliora disconfortul pacientului oncologic, alături de acțiuni de informare, conștientizare și prevenție. De asemenea, sunt organizate pentru beneficiari o serie de activități gratuite, cum ar fi terapie prin artă sau dans, kinetoterapie și cursuri pe diferite teme. Spre exemplu, asociația va organiza miercuri, 9 octombrie, la Casino-Centrul de Cultură Urbană, conferința medicală „De la Singur, la Împreună”, ediția a IV-a , un eveniment prilejuit de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului Mamar. La această conferință vor participa specialiști cu renume, precum Angelica Chiorean, primul medic român atestat pe plan internațional de către Societatea Europeană de Imagistica Sânului (EUSOBI).

Pe de altă parte, colectivul de voluntari este format din medici, psihologi, psihoterapeuți, asistenți sociali, sau preoți, asociația având parteneriate și cu Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca. Mai multe detalii despre Asociația ReDescoperă Fericirea puteți afla AICI.

A devenit o frumoasă tradiție ca baschetbaliștii noștri să poarte echipamente roz la meciurile din Liga Națională, programate în luna octombrie. La finalul lunii, echipamentele vor fi scoase la licitație, urmând ca suma să fie donată în totalitate către Asociația ReDescoperă Fericirea. În plus, vor fi disponibile în U-BT Shop tricouri roz, special concepute pentru a marca lupta împotriva cancerului la sân. Suma strânsă va fi donată tot către Asociația ReDescoperă Fericirea.

Voluntarii Asociației ReDescoperă Fericirea vor face angajarea meciului de sâmbătă, 12 octombrie, cu FC Argeș Pitești. Aceștia vor avea și un stand dedicat la intrare, cu produse proprii, urmând să împartă baloane roz. În campanie s-a alăturat și Regina Maria, care va pune la dispoziție mamografii și ecografii gratuite.

Parteneri