imagine articol

U-Banca Transilvania își măsoară miercuri forțele cu Cedevita Olimpija Ljubljana

Campionii României au sosit încă de luni în Slovenia, acolo unde o vor înfrunta pe Cedevita Olimpija Ljubljana. Meciul este programat miercuri, 18 ianuarie, cu începere de la ora 21:30. Încleștarea va putea fi urmărită pe Prima Sport 2, precum și pe platforma TV a Euroligii. 

 

Disputa de miercuri aduce față în față ultimele două clasate din Grupa A. U-Banca Transilvania a înregistrat 3 victorii și 7 înfrângeri, în vreme ce slovenii au bifat 2 rezultate pozitive și au cedat alte 8 partide.

 

Richard și compania au de asemenea o serie de trei eșecuri la rând în 7Days EuroCup, ultimul meci pierdut fiind cel de săptămâna trecută, cu JL Bourg, scor 88-79. De partea cealaltă, Cedevita Olimpija a fost depășită de Bursaspor la aproape 20 de puncte diferență, 111-93. Anterior, verzii au trecut de JL Bourg, 91-90. 

 

Referitor la întrecerile interne, U-Banca Transilvania nu a întâmpinat adversari care să îi pună probleme, astfel că s-a impus într-o manieră autoritară la Târgu Jiu, în cursul serii de sâmbătă. Formația lui Mihai Silvășan conduce clasamentul în Liga Națională, acolo unde are 13 victorii și un singur eșec. 

 

Fiind o formație importantă din baschetul ex-iugoslav, Cedevita Olimpija participă și în Liga Adriatică, acolo unde se află pe trei în clasament, imediat după puternicele Partizan, respectiv Steaua Roșie Belgrad. De notat faptul că trupa antrenată de Jurica Golemac nu a mai pierdut în Liga Adriatică de la începutul lunii noiembrie, acumulând 9 succese la rând. 

 

Cedevita s-a confruntat cu problema absențelor în actuala stagiune din 7Days EuroCup, numeroși jucători de bază lipsind de la disputele importante. Principalul remarcat al slovenilor este fundașul Yogi Ferrell, care are medii de 18.4 puncte, 5.4 pase decisive și 2.2 recuperări. La fel ca în tur, este posibil să absenteze Zoran Dragić, care a prins numai trei jocuri în acest sezon.

 

În tur, U-Banca Transilvania a câștigat cu 94-76.

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

Jucăm un nou meci în EuroCup, un meci cu o echipă bună, deși clasamentul nu indică neapărat acest lucru. Sunt o formație cu o istorie bogată în această competiție. Vom evolua în deplasare și nu va fi deloc ușor. Totuși, noi vrem să facem un meci bun și să ne luptăm pentru victorie. Ei aruncă foarte bine din spatele semicercului, având un volum mare de aruncări. Trebuie să oprim aceste lucruri, precum și să îi stopăm pe cei mai buni marcatori ai lor, Ferrell și Adams. Cu siguranță, cheia jocului va fi reprezentată de apărare. 

 

 

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA Invest