imagine articol

U-Banca Transilvania învinge Lukoil Academic și încheie Grupa E pe primul loc

U-Banca Transilvania a disputat în această seară ultimul meci din cadrul Grupei E a FIBA Europe Cup, adversară fiind campioana Bulgariei, Lukoil Academic Sofia. 

Meciul a început cu Nandor Kuti arătând mare poftă de joc. Fundașul nostru s-a apărat energic, a interceptat și a pus primele patru puncte pe tabelă. Bulgarii au simțit rapid intensitatea din defensiva noastră și au preferat să încerce aruncările de la distanță, însă doar una și-a atins ținta în primul sfert. 

Kariniauskas și Torok au profitat de fiecare spațiu lăsat în apărare de sofioți, astfel că la prima pauză deja diferența era una apreciabilă, scor 25-17.

Intensitatea defensivă a celor de la Lukoil a crescut, bulgarii s-au apărat mai agresiv, preluându-i mai sus pe jucătorii noștri, astfel că au provocat câteva bâlbe de care au profitat. Tripla lui Nikolov din min. 17 a dus scorul la 34-32 și a provocat time-out cerut de Silvășan. Antrenorul nostru a schimbat defensiva în zonă, lucru ce a incomodat adversarul și doar imprecizia pe finalizare de partea U-Banca Transilvania a făcut ca scorul să rămână strâns. Sakic și Watson au salvat un sfert anemic în atac, punând ultimele cinci puncte ale primei reprize în dreptul echipei noastre: 41-34.

Prima jumătate a meciului a reflectat o diferență importantă la eficiența luptei sub panou, nu mai puțin de cinci componenți ai echipei noastre reușind să culeagă împreună nouă mingi sub panoul advers. Acestora li s-au alăturat 17 recuperări defensive, totalul fiind cu zece unități peste ale adversarului.

În schimb, vecinii de la sud de Dunăre au fost mai activi în ceea ce privește aruncările de la distanță, 5/15, față de un modest 1/3 de partea echipei noastre. 
 
După pauză, la panoul nostru a continuat să plouă cu aruncări de la distanță, însă fără prea mari rezultate în prima parte a sfertului, astfel că în mai puțin de două minute diferența a ajuns la zece puncte (47-37, min. 22). Fostul nostru jucător, Hristo Nikolov, a făcut de toate pentru bulgari, reușind să taie de unul singur deficitul în două, înscriind 8 puncte consecutive.

Sofioții s-au străduit din răsputeri să egaleze, însă de câte ori s-au apropiat la o posesie, echipa noastră a găsit soluții să se mențină în față. Tot aruncările de la distanță au fost principalul atu care a ținut-o pe Lukoil în joc, până la finalul secvenței echipa de la sud de Dunăre reușind să puncteze încă de patru ori prin acest procedeu. În ultimele două minute ale sfertului al treilea, Lukoil s-a mutat la rândul ei în zonă, a încercat apărare agresivă pe tot terenul, însă nu a putut decât să păstreze diferența la același nivel cu cea de la pauză, scor 60-53.

În ciuda risipei de efort a lui Hristo Nikolov, răsplătită cu aplauze de foștii săi fani, diferența de pe tabelă s-a menținut și chiar a crescut ușor (69-59, min. 35). Elanul celor două echipe a fost tăiat de o sarabandă de greșeli de ambele părți, care au culminat cu eliminarea căpitanului bulgarilor, Velikov, pentru cumul de faulturi, moment în care noul tehnician al studenților din Sofia a cerut timeout. Pierderea acestuia s-a făcut, însă, simțită în angrenajul adversarilor, aceștia rămânând fără prea multe soluții după ce și Knox a părăsit jocul din aceleași motive. 

Diferența de pe tabelă fiind liniștitoare, tânărul Andrei Mureșan a prins minute prețioase de joc, alături de Vida și Teir

U-Banca Transilvania s-a impus și în returul cu Lukoil Academic Sofia și a încheiat Grupa E a FIBA Europe Cup în postura de lider, avansând în faza a doua a grupelor. Finalul meciului i-a găsit în teren și pe componenții echipelor de baby și minibaschet ale clubului nostru, micii noștri sportivi bucurându-se atât de victorie, cât și de cadourile primite de Moș Nicolae. 

În celălalt meci al rundei a șasea a Grupei E, Instanbul BBSK a învins fără prea mari probleme în deplasarea de la Tbilisi, pe Dinamo, scor 97-70.

U-Banca transilvania - Lukoil Academic Sofia 83-70 (25-17, 16-17, 19-19, 23-17)

ZELJKO SAKIC, jucător U-Banca Transilvania:

”Am avut un joc destul de bun în această seară, planul nostru a fost să câștigăm această grupă și am reușit! Mergem mai departe în faza următoare, sperăm să fim chiar mai buni decât până acum”.

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

Mă bucur că am reușit să terminăm cu o victorie și să ne îndeplinim obiectivul, am reușit să ne calificăm de pe primul loc. Nu am văzut celelalte rezultate, vom vedea cu cine vom juca, însă pentru noi e important că jocul nostru a mers bine în această seară, că nu avem niciun accidentat, că băieții își doresc foarte mult să fie învingători. Vom vedea ce ne așteaptă în cealaltă grupă, ne dorim să câștigăm fiecare meci pe care îl jucăm și, de ce nu, să ajungem cât mai sus în competiție”

Parteneri