imagine articol

U-Banca Transilvania începe Play-Off-ul pe teren propriu

Play-Off-ul Ligii Naționale demarează marți, 2 mai, iar U-Banca Transilvania o înfruntă pe BC CSU Sibiu. Duelul se va desfășura la BTarena cu începere de la ora 17:00. De asemenea, jocul va putea fi urmărit în direct pe Digi Sport și Prima Sport, în vreme ce informații despre bilete găsiți printr-un click AICI.
Clujenii au încheiat sezonul regulat pe prima poziție, cu un bilanț de 28 de succese și 2 înfrângeri. Ultima dată, formația antrenată de Mihai Silvășan a depășit-o fără emoții pe ABC Athletic Constanța cu scorul de 92-69.

De partea cealaltă, BC CSU Sibiu a înregistrat 15 succese și tot atâtea eșecuri, ocupând locul 8 la finalul stagiunii regulate. Vulturii vin după două eșecuri la rând, suferite în compania celor de la CSM CSU Oradea și CSM Baschet Petrolul Ploiești. Astfel, sibienii au căzut în clasament și au ajuns să o înfrunte pe U-Banca Transilvania în primul tur al Play-Off-ului.

BC CSU Sibiu este una dintre grupările care ne-au învins în actuala stagiune. Mai exact, galben-albaștrii ne-au răpus pe teren propriu cu 85-82. Lucas Tohătan a strălucit pentru trupa de pe malul Cibinului, totalizând 22 de puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări. De altfel, internaționalul român este unul dintre principalii remarcați din lotul antrenat de Miguel Angel Royo Ramos. Un rol important îl au și Justas Tamulis, Tanner McGrew sau Moneya Pratt. La capitolul baschetbaliștilor români, BC CSU Sibiu mizează pe Rareș Uță, Mirel Dragoste sau Toni Rotaru. Cu toții au evoluat în trecut și la U-Banca Transilvania.

Nu este pentru prima dată când U-Banca Transilvania o înfruntă pe BC CSU Sibiu în turul inaugural al Play-Off-ului. De exemplu, cele două s-au duelat în aceeași fază din 2008, 2011 sau 2014. De menționat faptul că ambele s-au luptat în mai multe rânduri pentru accederea în finala campionatului.  

Seria se va desfășura după sistemul cel mai bun din trei meciuri. A doua confruntare este programată vineri, la Sala Transilvania din Sibiu.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania:

Începe Play-offul, este momentul mult așteptat din fiecare sezon competițional. Practic, este o lună de zile în care se desfășoară cele mai importante meciuri. Am avut un sezon regulat de succes și am terminat pe primul loc. Ne dorim să ne apărăm avantajul terenului propriu în meciul de mâine și vrem să facem un joc bun. Întâlnim o echipă competitivă, care nu va avea nimic de pierdut. De asemenea, sunt convins că sibienii vor să câștige. Trebuie să fim pregătiți și să jucăm un baschet de calitate pentru a învinge în orice meci, indiferent de adversar. Nu ne va da nimeni un trofeu dacă nu oferim un baschet de calitate.

Autentifica-te inainte de completarea quizului pentru a castiga puncte de experienta!

Continuă fara cont

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit